Vilken batalj…

Förlust i kvartsfinalen efter förlängning!

Andra kvartsfinalmatchen borta mot IFK Göteborg är tuff liksom första mötet och här börjar vi bäst och går på IFK ganska högt upp i banan vilket gör att IFK inte får till att rulla boll som de vill. Vi spelar lite utmanande vilket gör att vi skapar flera farligheter men bra målvaktsspel och med millimetrarna som inte är på vår sida så blir det inget mål utan ett litet misstag i bakre ledet gör att IFK kan sätta 0-1 med 2 minuter kvar. Med 7 minuter kvar drar vi också på oss vär 5:e frispark och i sista minuten får IFK en långstraff men Viktor gör en fin parad så underläge med 0-1 i halvtid. Superstart i andra halvlek där Robin trycker in 1-1 efter 13 sekunder och här radar vi upp solklara chanser men superjobb av IFK:s målvakt och efter hörna gör IFK 1-2 på långskott men vi gör 2-2 i anfallet efter och fortsätter skapa. IFK går åter upp i ledning 2-3 men med fortsatt press stämker Irfan in 3-3 med 4 minuter kvar som står sig tiden ut och vi har en fölängning. I förlängningen är det IFK som har flytet och får till både 3-4 och 3-5 i första förlängningshalvan men vi ger inte upp och hetaste går i stolpen innan första förlängning blåses av. Vi startar med jokerspel direkt i andra men IFK försvarar sig väl och vi drar också på oss 5 frisparkar där Viktor räddar 2 extrachanser för IFK och efter en snabb omställning kan IFK sätta 3-6. Vi får till 4-6 men ytterligare ett bakåt i tom kasse gör att det är IFK som går vidare till semifinal med 4-7 och vi får tyvärr sluta vår säsong här!

Målskyttar: Robin, Hassan, Irfan, Henrik.

Vi tackar alla som stöttat oss denna säsong och ser fram emot 2020-21 och önskar IFK Göteborg Futsal lycka till i semin!

Läs mer på Borås futsals hemsida