Summering 19/20

Säsongen 19/20 är över. Den började i planeringsstadie förra sommaren tog slut i SM – Kvartsfinal för herrlaget den 15 mars.
Vi vill börja denna summering med att TACKA SAMTLIGA av våra partners och sponsorer som gjort denna säsongen möjligt. Tillsammans med er har vi tagit Strängnäs FC till nya höjder och vi har alltså gått från att vara ett lag som på målsnöret höll sig kvar ifjol till att spela SM-Slutspel. Det hade inte varit möjligt om det inte varit för er alla som hjälpt oss. Vi har verkligen satt Strängnäs på kartan denna säsongen och vi ser fram emot att få fortsätta resan tillsammans med er alla.

Herrlaget:

Inför säsongen så tog vi in en ny tränare och vi jobbade aktivt på att höja kvalitén på spelartruppen. Samtidigt som vi ville behålla en kärna av spelare som varit med sen starten. Vår lagkapten Adnan visade återigen vilken maskin han är när det kommer till att hitta målet och vann grundseriens skytteliga på 45 makalösa mål. Han har nu alltså på sina två SFL säsonger spelat 43 matcher och gjort makalösa 74 mål, det ger ett målsnitt på 1,72 mål per SFL match. Jag kan med stolthet säga att vi har Sveriges bästa PIVOT i vår klubb, och det känns magiskt. Vi har under säsongen gjort 130 mål framåt på 22 grundseriematcher och släppt in 95 mål. Det innebär att vi gjorde mer mål och släppte in färre än ifjol (125 gjorda och 142 insläppta 18/19), det är ett kvitto på att vi är på rätt väg.
Vi tar denna säsongen 44 poäng totalt, vilket är 13 mer än i fjol. Noterbart här är att vi spelade färre grundseriematcher iår än ifjol. Denna poängskörd gav oss en tredjeplats i grundserien denna säsong, det ska vi vara stolta över!
Vi har även denna säsongen hittat en bra kombination av spelare och vi fick även under säsongen chansen att krydda till truppen med klasspelare i form av bland annat Igge, Slaven, Paul. Dessa spelare gav oss ytterligare dimensioner och kvalite på både träning och match, men framförallt inställningsmässigt. Det har varit otroligt viktigt.
Hur man än vänder och vrider på det trista uttåget i kvartsfinalen så måste jag ändå nu med lite distans till säsongen säga att jag är otroligt stolt och nöjd över hur vi har genomfört vår säsong. Vi har som sagt tagit SFC till nya nivåer och jag hoppas att vi alla vill fortsätta utveckla föreningen och ta oss ännu längre nästa säsong.
Vi har även under säsongen höjt både vårt publiksnitt i arenan och på streamen vilket är riktigt roligt att ni alla där ute börjar hitta till vår fantastiska sport.
Vi har haft ett totalt tittarantal på livesändningarna till dags datum på 10.327st tittare, det är ett snitt på 938st per hemmamatch. Dessutom har vi ett publiksnitt i vår arena på 243st, detta då vi har haft 2.665st åskådare på plats på de 11 hemmamatcher vi spelat. (Endast grundserien räknas in i dessa siffror).
Vi arrangerade andra året i rad även den lyckade cupen Arenapersonal Cup i Strängnäs där vi detta året stod som segrare vilket var roligt. Det var samma publikfest som alltid och hallen var fullsatt hela dagen och härlig futsal bjöds publiken på. Kul och se att det finns föreningar i kommunen som verkligen vill spela futsal.

Jag summerar säsongen med följande 5 ord – VI ÄR PÅ RÄTT VÄG!

Barn & Ungdomslaget:

Första säsongen för kidsen är även den avklarad och det har varit fantastiskt o se dessa kids träna futsal och utvecklas. Barnen har tränat minst 1 gång i veckan under hela vintern och dessutom vart iväg på sammandrag. Vi har sett enorm glädje och utveckling hos barnen och det är helt fantastiskt. Tyvärr blev några sammandrag inställda nu på slutet pga covid-19 men vi kommer ta nya tag nästa vinter.
Vi har haft 20-25 barn på träningarna och vi har dessutom ett 10-15 tal kids som ställt sig på väntelistan till att få va med o spela. Så det finns utrymme för fler lag! Vill ni vara med o träna ett lag så tveka inte att höra av er till oss.
Vi har fått bra utveckling och respons på detta och vi ser fram emot att utveckla ungdomssidan ytterligare. Dessutom måste jag ge ledarna här en hyllning, dom har fått otroligt mycket beröm från både kidsen och från föräldrar som tycket ni gör ett bra jobb, GRYMT! Fortsätt så!

Framtiden:

Nu börjar återigen snart det hårda arbetet, vi kommer i närmsta tiden göra ett avslut på säsongen 19/20, vi kommer utvärdera ALLT med säsongen. Det som vart bra och det som vart mindre bra och sedan öppna böckerna för säsongen 20/21. Det ser vi otroligt mycket fram emot. Vi kommer att kommunicera på våra kanaler (Hemsida, instagram, facebook) när vi har nyheter och presentera. Så följ oss där.
Vi måste trots allt som pågår där ute utgå ifrån att nästa säsong går av stapeln som vanligt och jobbar därefter.

Återigen STORT TACK till er alla som på ett eller annat sätt bidragit till denna säsongens fantastiska upplevelse. Vi ses till säsongen 20/21

// Robin Rosenstam

Publicerad: 2020-03-27 08:19

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida