Länsförsäkringar Bergslagen stödjer ÖSK Futsal

ÖSK Futsal brinner för integration, jämställdhet och allas lika värde.
Nu väljer Länsförsäkringar Bergslagen att stödja ÖSK Futsals arbete mot barn och ungdomar i Örebros utsatta områden.
– Jättekul att ett så välrenommerat bolag som Länsförsäkringar Bergslagen vill vara med på den här resan, säger ÖSK Futsals Hussein Fawaz.
– Vi är stolta över det arbete som Örebro SK Futsal gör kring integration och gemenskap, säger Pernilla Wester, Marknadskommunikatör på Länsförsäkringar Bergslagen.

I fjol valde Örebro SK Futsal att stödja Kvinnohuset i Örebro och deras fantastiska verksamhet, i år har ÖSK valt att satsa och arbeta med integration, jämställdhet och allas lika värde – riktat mot barn och ungdomar i Örebros utsatta områden.
Projektledare i ÖSK Futsal är Hussein Fawaz.
– Som en elitklubb inom futsal tycker jag det är vår skyldighet att ta ansvar, och de ur många aspekter. Undersökningar från en rad myndigheter visar också att barn och ungdomar i dag rör på sig i allt mindre utsträckning, så det känns som vi gör många bra saker samtidigt i och med våra projekt, säger Hussein Fawaz.
ÖSK Futsal jobbar med allt från att bjuda in barn och ungdomar i Örebros utsatta områden till öppna träningar, till utbildning av både ledare och spelare. För de barn och ungdomar som saknar de ekonomiska förutsättningarna erbjuds även material i form av skor och kläder.
– Den här resan som vi har påbörjat är bara i sin linda, det finns så mycket mer som vi både kan och vill göra. Då ÖSK Futsal är en ideell förening är det därför av stor vikt att vi får stöd i dessa projekt och att ett så välrenommerat bolag som Länsförsäkringar Bergslagen ser vikten i det vi gör blir jag jätteglad av, säger Hussein Fawaz.

Pernilla Wester är Marknadskommunikatör i Länsförsäkringar Bergslagen, och hon är nöjd med det samarbete de nu knyter med ÖSK Futsal.
– Som ett kundägt bolag vill vi finnas nära våra kunder i Örebro- och Västmanlands län. Därför engagerar vi oss i lokala initiativ som betyder något för dig som kund. Vi är stolta över det arbete som Örebro SK Futsal gör kring integration och gemenskap. Vi tror – precis som dem – att bästa vägen till ett tryggt och respektfullt samhälle är att satsa på våra barn och ungdomar.

Publicerad: 2020-03-16 20:14

Läs mer på ÖSK futsals hemsida