NYFÖRVÄRV X 2

Strax innan transferfönstret stängde i onsdags gjordes övergångarna av två spelare från Ektorp Futsal-Klubb i Norrköping till Strängnäs Futsal Club klara.
Paul Chamoun och Slaven Novoselac ansluter nu till SFC-truppen inför slutspurten av säsongen.
Strängnäs Futsal Club, som i dagsläget ligger på en andraplats i SFL-tabellen, gör sin andra säsong i Sveriges högsta futsalliga för herrar och har hittills på 15 spelade matcher 9 vinster och 3 oavgjorda.
– Det läget vi skaffat oss ger oss goda möjligheter att nå ett slutspel och vi har från föreningens håll försökt att tänka ett snäpp längre. Vi vill ge laget bra förutsättningar genom att spetsa truppen för att inte bli så märkbart känsliga vid eventuell skada eller avstängning, säger Edin Skorupan, sportchef i Strängnäs.
Ektorp Futsal-Klubb, som gör sin första säsong i Div.1 ligger i dagsläget även de på en andra plats med två matcher kvar att spela i serien.
– För oss var det självklart att låta våra spelare spela med Strängnäs säsongen ut. Precis som Strängnäs tycker vi att det är viktigt att hjälpa varandra i den mån det är möjligt sportens skull. Att våra spelare dessutom får möjlighet att spela futsal längre under våren ser vi som positivt inför nästa säsong, säger Ektorps ordförande Hanna Wahlstedt.
Paul Chamoun och Slaven Novoselac deltog båda två vid Strängnäs lagmiddag under lördagskvällen och fick möjlighet att möta den befintliga truppen under avslappnade former.
– Jag älskar sporten och känner att jag har mer att ge än den korta säsong jag fått i Div.1. Att få avsluta i SFL och Strängnäs som har spelare jag tidigare spelat med och en tränare jag känner till ger en nytändning, säger Chamoun, som även tidigare spelat i SFL, om att tillhöra Strängnäs Futsal Club resterande del av säsongen.
Även Slaven Novoselac har tidigare erfarenhet från såväl SFL som 20-talet landskamper för Bosnien & Hercegovinas futsallandslag.
– Jag har spelat futsal länge och är lite mer fokuserad på försvar. Sedan gillar jag att spela futsal som ger publiken något att titta på. Jag har fått ett positivt första intryck av Strängnäs och ser fram emot att börja träna tillsammans med laget och lära känna alla i klubben.
Både Strängnäs Futsal Club och Ektorp Futsal-Klubb är nöjda över föreningarnas samarbete och tycker att det är fantastiskt när föreningar kan jobba med varandra istället för mot för att på så sätt få futsal som sport att växa.

Strängnäs FC hälsar Paul o Slaven varmt välkomna till SFC.

//SFC

Publicerad: 2020-01-19 12:59

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida