3 poäng borta mot Skoftebyn.

Det var en av säsongen svåraste bortamatcher vi stod inför.
Skoftebyn har gått som tåget och vi visste att det skulle bli tufft.
Skoftebyns sydamerikanska influenser i deras 4 brasilianska spelare har visat sig under säsongen bära detta skoftebyn offensivt. Så det gällde att vara på tårna.

Vi får också ett psykologiskt viktigt mål tidigt i matchen som sedan ger oss lite arbetsro.
VI kan fokusera på defensiven och stänga igen.
Lite för mkt frisparkar leder dock till att Skoftebyn får möjligheten till reducering vid 0-2 underläge och 10m straff som snöpligt går in mellan Strobels ben, leder till nerv igen.
Men återigen får vi psykoligska mål i både 1-3 snyggt på omställning av Igge och Adnan och 1-4 målet signerat Ayala på assist av Yanku på hörna.

Det ger oss arbetsro i halvtid och sedan i andra halvlek så får vi inte riktigt till vårt eget spel utan försöker kontrollera det hela men skoftebyn reducerar 2 gånger om till 3-4 innan vi gör 3-5 på en omställning signerat Yanku och Sebic.
Närmare än en reducering av motståndet till 4-5 kommer dom aldrig och vi håller ut och inkasserar en otroligt skön 3-poängare på bortaplan.

SUMMERING:

Vi gör en riktigt bra bortamatch. Det finns mer och hämta när det kommer till själva spelet men det är idag inte något att fokusera på. För det jobbar vi med konstant. MEN vi tar tre poäng och åker från Trollhättan med leende på läpparna.
Vi visar att vi fortsatt är ruggigt effektiva offensivt men även att försvarsspelet börjar sitta.
Målen vi släpper in idag är merparten individuella prestationer. av motståndarna, samt en 10m straff. Så det är ingen fara på taket defensivt. Det sitter mer och mer och vi kommer fortsätta jobba med det.
Sen är det otroligt roligt att se Yanku göra två mål, och Rinor Nushi som fortsätter att prestera bra prestationer.
Hela laget gör idag en gjuten insats och ska ha beröm.
3 poäng och en väl genomförd bortamatch.

// Rosen

Publicerad: 2020-01-12 14:23

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida