Oavgjort i Sörmlandsderbyt.

Det var upplagt för derbyfest i Stiga Sports Arena i Eskilstuna. Publikfest blev det med 1200st åskådare enligt uppgift.

Matchen började på sämsta tänkbara sätt för vår del, redan efter 20 sekunder kunde AFC utnyttja vårt misstag och få ett 2 mot 1 läge som resulterade i hemmaledning.
Tungt tungt tungt, men vi vet att vi e starka och har vänt underlägen tidigare under säsongen.
AFC gör även 2 och 3 – 0 innan vi den sista minuten i första halvlek får kontakt genom Patrick Ayalas reducering och Adnan Ciraks 10m straff som han fullkomligt bombar in bakom en chanslös Divar Matte i AFC målet.
3-2 underläge alltså i halvtid och vi har kontakt trots en undermålig prestation.

Ett surr i haltid med högt till tak leder till att vi kommer ut i andra halvlek som ett nytt lag och är det överlägset bästa laget på planen.
Vi gör även kvitteringen till 3-3 genom Yanku Marrah på en finurlig frispark där AFC muren inte gör sitt jobb och öppnar sig och Yanku lägger in den mellan spelarna.
Vi fortsätter sedan att äga boll och spela futsal på det sättet vi vill spela, med mycket bra tålamod och rörelsemönster så får AFC jobba hårt i defensiven. MEN deras individuella kvalite gör att från ingenstans får Ayoub Abassi i AFC en chans och tar vara på den. 4-3 ledningen till AFC är ett faktum.
MEN vi ger oss inte och med fortsatt spelövertag och tålamod får vi tillslut till ett lyckat jokerspel och Adnan Cirak gör sitt andra mål i matchen och fastställer slutresultatet till 4-4 med 15 sekunder kvar av matchen.

Summering:

Vi gör en okej insats ändå, efter att ha sett matchen i efterhand igen så är det på grund av att vi inte gör sakerna 100% i första halvlek som gör att vi låter AFC få grepp om matchen.
Vi kommer inte upp rätt i presspelet, och slarvar otroligt mycket i det defensiva jobbet och sätter våra lagkamrater i dåliga situationer genom att inte ta hemjobbet. Vi hamnar någonstans i mellanlandet i pressen och när vi då blir överspelade så står vi på hälarna och hinner inte ställa om ordentligt.
MEN vi visar återigen otrolig karraktär och tar oss in i matchen och i andra halvlek tar över matchen.
Med lite distans till denna matchen så är 4-4 ett rättvist resultat även om vi ville ha mer än så.
Men detta är endast en match av 22 i grundserien och vi måste fortsätta jobba på det vi tror på och vill uppnå.
Det som är positivt med denna matchen är att vi återigen visar styrka som sagt och inte låter underläge ligga oss i fatet.
Patrick Ayala och Yanku Marrah är otroligt bra i denna matchen och även tvåmålskytten Adnan ska ha cred.
Emil Fritzell gör en bra match och det märktes att han var taggad. Kanske lite väl taggad och drog på sig lite många firsparkar på offensiv planhalva.
Kul och se också att målvakterna Deniz Arpacik och debuterande Rikard Strobel båda två gör en bra prestation.

Nu går vi vidare in i ett landslagsuppehåll och skickar Adnan o Yanku till landslaget och Nordic Cup i Åbp, Finland. Innan vi får Skoftebyn på besök den 8/12 klockan 16:00.

// SFC

Publicerad: 2019-11-27 22:03

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida