Fullspäckad futsal helg vankas för Djurgården

Vi börjar med att nämna Torslanda borta i SFL. Matchen kan ses live på plats i Torslandahallen, i appen SFL eller på webben.
Kick-off är klockan 16:00, lördag den 23 november.

Vi har inga stora förändringar i truppen från senaste derby-matchen.
Tillbaka i truppen har vii Patrick ”Pinnen” Eriksson och dessutom presenterar sig en ny målvakt, vid namn Christer Westberg senats i Söder futsal.
Se målen från derbyt här.

Vi får en kort pratstund med David Bergqvist inför helgens alla matcher.
Men först hur kändes det vid upphämtningen mot Hammarby?

Otroligt skönt, vi behövde verkligen få med oss resultat. Och vi behövde visa upp den mentala styrkan som vi tycker oss besitta, att ofta komma tillbaka in i matcher och att aldrig ge upp.

Det har varit en del nya oerfarna spelar med i truppen och många erfarna spelare borta i många matcher.
Vad beror det på? Och vi såg vi inte dig på senaste bortamatchen?

Ja, vi har väl växlat in en hel del spelare och kanske lite väl fort. Men skador och sjukdomar har stört i laget och skapat en kanske lite för snabb spelar rotation. Vilket gjort att vi saknat lite kontinuitet och rutin.
Vet inte om det är liknande i dom andra städerna, men här i Stockholm har det gått något sjukdomsliknande i någon månad nu. Själv har jag varit sjuk fram och tillbaka i två månader, det kan i för sig ha lite med arbetsbelastning att göra. Man vill såklart inte missa en SFL-match till men jag måste fundera lite på om det kanske är värt att vila och bli frisk snarare än att kämpa till en bortaresa i 18 timmar. Det är dessutom match både fredag och söndag denna helg. Men vi får se, jag vill ju inte att Petter och Z skall gå om mig i antal matcher.

Idag fredag så är det match i U19 och sedan en viktig dam-match på söndag, kan du berätta mer om det?

Ja precis, idag så spelar vårt U19 sin första match. Vi var tvungna att lämna WO i första omgången på grund av många omständigheter. Det har varit sjukdomar och en hel del allmän turbulens som orsaken.
Men ikväll klockan 18:10 möter vi Hammarby i Botkyrkahallen. Likt Fotbollens U21 så får vi ha ett antal överåriga, så den serien ger oss chansen att spela vår unga spelare och ge äldre spelare matchtid. Ikväll kommer vi bland annat att testa två unga braselienare.
På söndag kl 16:00 i Västergård Arena i Södertälje är det en tidig seriefinal för damerna mot Järla.
Ja ni läste rätt, klicka här och läs mer!

Vi får även tag på Joakim ”Bellman” Andersson som stod för en riktigt bra match sist mot Hammarby
Hur går dina tankar inför Torslanda?

Inför lördagens match så tror jag laget går in med en väldigt bra känsla. Det har varit ett någon turbulent vecka för ett tag sedan men sedan dess så känner man att det finns en harmoni i truppen som känns riktigt bra och det gjorde det redan mot ÖFC där vi stod för en bra krigarinsats men där vi verkligen fick visa upp vilken krigarglöd vi har var emot Bajen där vi stod för en riktigt bra insats. Nu var det visserligen bara 1 poäng vi fick med oss men det var säsongens första poäng och det var mot ett mycket starkt motstånd så den känslan vi hade när vi satte 4-4 målet mot Bajen, den känslan ska vi minnas och ta med intill varje match. Torslanda är vad jag har sett tidigare år ett väldigt skickligt offensivt lag, många tekniska och tunga spelare men kanske inte lika vassa bakåt. Det kommer bli en tuff men en väldigt rolig match.

Truppen till Torslanda

Christer Westerberg
Joakim Andersson
Jesper Källman
Patrick eriksson
Salim Aly
Emil Glans
Mikael Jousef
Daniel Lindgren Zachrison
Jonathan Salvo Silva
Yahya Sharif
Peshtewan Azizi
Samuel Uddenberg Edgren
Petter Andersson

Publicerad: 2019-11-22 14:09

Läs mer på DIF futsals hemsida