Uppdatering i truppen inför säsongen.

Vi har tidigare i veckan lovat er en uppdatering av truppen som skall representera Djurgårdens IF Futsal kommande säsong. Vi fick ett samtal med Afnan och David efter veckans träningar, och stämde kort av med dem.

Kan ni först förmedla om hur ni tänker om lagbygget?
Vi fortsätter på den inslagna vägen med att söka spelare, som vill prioritera futsal. Det har pågått och kommer fortsätta att bli en liten och naturlig generationsväxling. Vi har och kommer att fortsätta testa många spelare. Vi märker även ett större intresse för futsalen i Stockholm vilket är enormt positivt för sportens framväxt.

Vilka spelare kommer inte att fortsätta från föregående säsong?
Oj, om vi bortser från spelare som slutade under förra säsongen, dem som spelade fotboll högt upp och kunde inte medverka pga den anledningen, så är det nog en 8-9 spelare. Tyvärr kommer vi inte namnge någon i dagsläget då några är i kontakt med andra klubbar. Men några kommer ni få se i vårat nystartade U-19 lag i vinter (länk till U-19 här). Där får vi även ha några överåriga med på matchen.

Är ni helt klara med truppen nu?
Nej det är vi verkligen inte. Vi saknar väl ett par spelare med just dem kvalitéer som vi söker och som passar in i vår spelidé. Men vår trupp besitter hög kvalité och vi är inte alls oroliga kring det. Vi kommer sikta på en trupp med ca 3 målvakter och 15 utespelare. Eftersom vi har ett U19 i år, så kan vi även ha spelare där i träning som även tränar med A-laget vid behov.

Okej, men hur ser truppen ut just nu?
Om vi börjar med målvakterna, så ser den ut som föra året förutom att ”Krounis” har pensionerat sig. Han spelade hela förra säsongen med en knäskada och kommer i år inte att spela för oss.
Joakim ”Bellman” Andersson, Reza Muhammad och Alexander Jonsson är målvakts besättningen just nu.
Sedan har vi dessa spelare som är kvar från föregående säsong:
Emil Glans, Petter ”PA” Andersson, Daniel ”Z” Zakrisson, Axel Hellberg, Patrik ”Pinnen” Eriksson, Junior Toko, Gabriel Bolin och Jonathan Salvo.
Med i truppen har vi också ett undantag från regeln om futsal Vs fotboll. Samuel Uddenberg kommer ansluta när hans fotbollssäsong är över.
Hittills in i truppen inför denna säsong Salim Aly och Mikael Jousef från Stockholm futsal club.
Dessutom har vi flera alternativ på träning nu som vi är slutskedet att utvärdera.
Och det kommer med all sannolikhet bli klart med några namn till i veckan.

Vi tackar er för att ni tog er tid.
Nästa vecka blir en intensiv vecka med tre träningar, två matcher och en lagaktivitet.
Match både mot nykomlingarna AFC på tisdag i Engelbrekts hallen och Nacka juniors på torsdag i Hjorthagshallen.
I dagarna skall vi lägga upp ett reportage om Vedran, så ni får lära känna han bättre.
Vi får hoppas att er engelska är bättre än Davids….

Publicerad: 2019-09-30 11:08

Läs mer på DIF futsals hemsida