DIF futslas ledarstab expanderar!

De senaste månaderna har Djurgården futsal arbetat hårt på att utöka och förbättra vår ledarstab – ett viktigt steg för att ta oss till nya nivåer.
Vi har en hel del förändringar och nytillskott i gänget som skall leda laget denna säsong.
Alla pusselbitar är inte riktigt på plats ännu, men det är inte långt kvar. Tyvärr kan vi alltså inte delge er allt riktigt än men vi ska försöka ge er en hyfsad helhetsbild.

Nummer ett!
Afnan Khabiri blir sportchef över DIF futsal.
Han kommer dels att även arbeta med matcharrangemang och våra partnes.
Men främst kommer han jobba med spelare och ledare i laget.

Nummer två!
Vi är mycket glada att få presentera tre nya namn:
Vedran Kurtovic, Indrin Llagama och Francesc Bosh Esquinas.
Vedran och Indrin kommer in med en gedigen futsal kunskap och med många år inom futsal. Vedran har varigt aktiv tränare i futsal i Kroatien i över 15 år och även här i Sverige, då i Stockholm futsal. Indrin har spelat futsal i Albaniens högsta liga i nästan tio år och även spelat i Champions League. Han har även tränat ett futsal lag i högsta ligan i Albanien. Han visade sina kunskaper direkt i veckans träningsmatch mot Hammarby. Där visade han prov på stor taktiskt kunnande.

Dessa två kommer tillsammans med David Bergqvist att leda laget denna säsong.
Davids fokus kommer övergripande ligga på jobbet inom DIF futsal, att leda det operativa och att föra verksamheten framåt.
När det gäller hans medverkan på träningar i herrlaget så kommer han att avlastas en hel del och kunna fokusera mer på match förberedande samt matchanalyserna. På matcherna kommer ni se han i sedvanlig skjorta men nu tillsammans med två nya ansikten.

Vi ber David kommentera om förändringarna,
Det känns oerhört kul och inspirerande att få in Vedran och Indrin. Båda två kommer in med ett nytt grepp och kommer ge oss en ny dimension. Dem har en gedigen kunskap inom futsal och kommer ge laget ny energi.
Av det lilla vi hunnit prata om vår vison, så känns det som vi har en rätt lika syn på futsal, och vart vi skall någonstans.
Vedran och Indrin kommer att hjälpa oss att ta nya steg i lagets utveckling. Fram för allt med att utveckla våra träningar med nya idéer.
För min egen del känns detta som årets bästa värvningar. Man har ansvarat helt för träningar i många år för laget, samtidigt som verksamheten har exploderat. Det har gjort att tiden inte räckt till och träningarna till slut har hamnat i lite i andra hand.
Det exakta upplägget mellan oss tränare är inte helt fördelat utan kommer att sätta sig dem närmaste veckorna.
Men Indrin har ett fotbollsuppdrag ett tag till framöver, så han kommer till en början inte vara med på alla träningar och matcher.
Vedran kommer kliva in helt och fullt direkt, och han har ett stort förtroende av både mig och Afnan.
Vedran kommer ta ett huvudansvar över träningarna och har fått förtroendet att utforma och leda majoriteten av träningarna och dess innehåll.
Att få denna avlastning av så kompetenta personer är precis det jag och spelarna behöver. Nya röster, ny energi och nya idéer.

Vidare så kommer Francesc Bosh Esquinas att sköta målvaktsträningen.
Mer om han kommer i nästa uppdatering till er. Där vi även kommer presentera mer om övriga ledare.
Det handlar om vår massör. En fystränare som kommer jobba regelbundet med laget.
Vi har en ortoped kirurg med över 30 års erfarenhet från elitidrott som vi snart hoppas på att presentera.
Kvar i rekryteringen är 1-2 materialare.
Skall också nämnas att ovan nämnda kompetens även kommer att nyttjas av damlaget.

Vi vill tacka våra partners som gör detta möjligt att utveckla organisationen.
Är du företagare och intresserad att synas hos oss. I Sveriges snabbast växande sport. Med över tusen tittare på varje match i SFLs app eller på webben. Läs mer här.

Publicerad: 2019-09-06 12:32

Läs mer på DIF futsals hemsida