Alli Darwich ny Huvudtränare för SFC-Herr

Vi meddelar glatt att valet på ny huvudtränare föll på Alli Darwich.

Alli signerar ett 2 års avtal med sfc och kommer att börja arbeta omgående med analysering av befintlig trupp och potentiella nyförvärv han ser som pusselbitar i sitt lagbygge.
Vår sportchef Edin kommer nu framåt att intensifiera arbetet med att förlänga med befintliga spelartruppen.

Alli kommer närmast från Hammarby Futsal där han varit en del av den framgångsrika ledarstaben som tog Hammarby till ett SM-Silver.
Han har även meriter från både Falcao futsal och även varit verksam i Svenska futsallandslaget som målvaktstränare.

Kommunikationsansvarige Robin Rosenstam säger följande om värvningen:

– Vi är otroligt glada att vi lyckats få till denna värvning då, precis som Alli själv sa i videointervjun på vår Facebook sida, allting gick väldigt fort. När vi märkte att han blev tillgänglig på marknaden så tog vi kontakt och presenterade vårt projekt och Alli delade synen på futsal och tror även hårt på just projektet vi har. Det har hela tiden handlat om att hitta rätt individ för oss i valet av ny tränare, en individ som kan leda spelartruppens utveckling, men även förstå vart föreningen är just nu och vart vi är påväg någonstans. Därför är vi väldigt glada att Alli delade vår syn och tyckte vårt projekt var spännande att medverka i.
Jag själv skulle kalla denna värvning ett riktigt ”statement”, det visar att vi vågar tro på det vi gör och att vi vågar gå för det som många ser som svårt.
Det har redan gett ringar på vattnet och potentiella nytillskott till truppen har redan deklarerat sitt intresse. Även den befintliga spelartruppen är positiva till denna värvning.

Lite övriga nyheter kring SFL Laget är:

– säsongens match/träningskläder ligger i pipen att ta fram och börja levereras ihop med Macron.

– öppen träningshelg är i planeringsstadiet men kommer att ske under augusti månad.

– serien drar igång 13 oktober med bortamöte med Örebro FC.

– hemmapremiären är fredag 18 oktober mot Hammarby kl 19:15 i Thomas Arena.

– En tränarresa till Torrevieja, Spanien är inplanerad ihop med alla lag i SFL som är ett initiativ av SEF, svensk elitfotboll.

– utbildning för personalen kring livesändningarna.

– evenemangsutbildning för alla SFL klubbar inplanerad.

Det är alltså otroligt mycket som händer bakom kulisserna.

Det finns som sagt en intervju på Facebook sidan med Alli. Men vi hälsar honom varmt välkommen till SFC och vi ser fram emot att säsongen drar igång!

//SFC

Publicerad: 2019-06-23 22:25

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida