Victor Huerta blir ny sportchef i ÖSK

Han har varit i klubben sedan 2016.
Nu blir Victor Huerta sportchef i Örebro SK Futsal.
– Det är en ära att få detta sportsliga ansvar, säger Victor Huerta.

Victor Huerta, 41, anlitades av Örebro SK Futsal under 2016 som huvudtränare för klubbens herrlag tillsammans med Mikko Seppälä – och sedan dess har han varit klubben trogen.
Victor Huerta har sedan 2016 ingått i tränarteamet till klubbens herrlag under tre säsonger, och inför den gångna säsongen fick han också utökat ansvar som chef för Örebro SK Futsals U-verksamhet.
Nu får Victor Huerta ännu mer förtroende och utökat ansvar – det när han blir ny sportchef i klubben.

”Jag är riktigt taggad”
Victor Huerta kliver på rollen som sportchef omgående.
– Det känns riktigt kul att få rollen som sportchef i klubben. Det är en ära att få detta sportsliga ansvar, och det blir en utmaning att forma en trupp från grunden och se utvecklingen. Jag är riktigt taggad och har redan börjat sätta mig in i de administrativa delar som kommer med jobbet, säger Victor Huerta.
Örebro SK Futsal är i en stor utvecklingsfas, inför den gångna säsongen så utökades klubben med fler lag, det med bland annat ett framgångsrikt P06-lag, ett damlag, och en U-verksamhet. Det vill nu klubben spinna vidare på, därför förstärker man i organisationen.
– Det händer mycket nu bakom kulisserna och vi jobbar med att utvärdera årets säsong med truppen som representerade oss den gångna säsongen. När det är klart, börjar pusslet med ledarstab, förlängningar och så vidare. Det är en härlig utmaning, säger Victor Huerta.

”Kommer jobba nära Tekle”
Klart redan nu är att Tekle Ghebrelul, som har ett flerårigt avtal med Örebro SK Futsal, kommer fortsätta som ansvarig tränare för klubbens herrlag.
– Jag kommer jobba nära Tekle och den nya staben och vi har en hel del tankar på hur vi vill att saker och ting ska vara kommande säsong. Vi kommer fortsättningsvis att jobba med sportgruppen som vi har haft i år, men där jag kommer ha det yttersta ansvaret för de sportsliga beslut som tas i klubben, säger Victor Huerta och fortsätter:
– Det kommer bli lite förändringar som förhoppningsvis gör att vi står oss bättre kommande säsong i SFL. Vi har en ganska klar bild av vart vi står just nu och vart vi vill vara i framtiden. Det gäller att vara ödmjuk och jobba hårt, det finns inga genvägar som klyschan säger.

”Kommer bolla med honom”
Klubbens tidigare sportchef Christoffer Wickman, som varit sportchef i klubben under två säsonger, kommer kliva in i styrelsen, där han kommer vara med att fortsätta utveckla klubben framåt.
– Jag tror att min erfarenhet från företagslivet och andra styrelser lämpar sig bättre för klubben om jag är med kring arbetet att få klubben att växa ytterligare, och kan lägga min fulla fokus där. Victor är som klippt och skuren för den roll han nu får, med sitt enorma driv och engagemang, och kanske framför allt sitt kontaktnät, säger Christoffer Wickman.
– Det känns bra att ha Christoffer i föreningen som haft rollen tidigare som jag kommer bolla en hel del saker med under den kommande säsongen, säger Victor Huerta.

”Händer en hel del nu”
Victor Huerta är fullt medveten om det hårda jobb som stundar, och ser ödmjukt på uppgiften.
– Det händer en hel del i föreningen just nu och jag ser fram emot att jobba vidare här. Vi har ju haft en del rotation på ledarsidan av många anledningar de senaste säsongerna, men nu letar vi efter stabilitet och kontinuitet på alla plan. Ni får hänga med i våra kanaler, där kommer vi att släppa nyheter varefter pusselbitarna faller på plats, säger Victor Huerta och avslutar:
– Givetvis jobbar vi redan nu parallellt med att sondera terrängen på nya futsalspelare som kan förstärka oss till nästa säsong. Jag kommer att fortsätta min roll som U-chef och fortsätta bygga på vår U-verksamhet. Samma sak gäller där med tränare för de lagen och spelare till U-lagen.

”Ett drömnamn”
Johan Ivhall, vice ordförande i klubben, är mycket nöjd med den nya lösningen, och ser med tillförsikt fram emot de närmsta säsongerna.
– Kiffe Wickman har gjort ett jättejobb som sportchef hos oss, där han kanske framför allt utmärkt sig med sin relation till spelare och ledare, och tillsammans med sportgruppen haft en bra näsa för nyförvärv. Men i den utvecklingsfas som klubben är inne i just nu och med det arbetet som vi har framför oss så är jag övertygad om att Wickmans kompetens lämpar sig bättre för oss i styrelserummet, säger Johan Ivhall och avslutar:
– Victor Huerta är ett drömnamn till den här rollen, och det ska bli intressant att se och följa hans arbete. Victor har varit i klubben länge och känner alla spelare väldigt väl, och han har ett engagemang, driv och ett kontaktnät som är få förunnat.

För mer information, vänligen kontakta:

Victor Huerta: 070 – 611 76 68
Christoffer Wickman: 070 – 460 78 04
Johan Ivhall: 073 – 352 20 76

Läs mer på Örebro SKs hemsida