Summering efter några dagar att smälta

Då var det dags att summera sista omgången och hela säsongen.

Vart ska man börja?

Matchen i söndags mot Örebro FC betydde ALLT för klubbens överlevnad i SFL.
Förutsättningarna var solklara, för att vi skulle kunna ha någon som helst chans så behövde Uddevalla säkra guldet med en seger i norrköping och vi behövde då minst 1 poäng.
Om det skulle bli oavgjort i Norrköping så behövde vi en seger för att gå om just nämnda Norrköping.
Örebro SK var oxå indragen i bottenstriden men innan matcherna spelades kändes det som att dom skulle göra jobbet mot ett avsågat KFUM.
Här stod även örebro för en galen upphämtning när man vände 0-6 underläge!!!!!!!!!!! till seger med 11-9 tillslut.

Vi går oavsett vad ut och gör jobbet i vår match och besegrar ett ÖFC med 8-3 och vi hade gjort vårt.
Lyckan var total när spelare och ledare insåg att Uddevalla säkrat guldet med en 3-4 seger och SFL kontraktet säkrades i sista omgången.

Summeringen av säsongen då?

Det kommer komma en djupare summering längre fram med diverse statistikanalys osv men vi kan summera säsongen som en berg o dalbana.

Vi börjar säsongen med en naiv inställning och efter 4-5 omgångar så hitta vi rätt i både spelet och serien och började leverera det som vi vet att alla kan prestera.
Sen hände någonting i mitten på säsongen som gjorde att vi tappade bort oss själva lite och hamnade i en svacka igen.
Men vi är som bäst när det gäller och vi har i slutet av säsongen dom sista 5-6 omgångarna spelat riktigt bra och vi tar alltså 9/9 poäng när det behövs som mest sista tre omgångarna.
Vi krossar alltså Uddevallas dröm om att fira guldet på hemmaplan och besegrar dom med 5-7 inför 1030 personer i agnebergshallen i uddevalla.
Vilken känsla alltså! WOW.
Den matchen var nog nyckeln till kontraktet för jag tror inte någon i hela futsal Sverige förutom vi i laget trodde på oss denna matchen.
Nytt SFL kontrakt och fortsatt spel i svenska högsta serien är ett kvitto på att vi hör hemma i serien.

Som sagt. Det kommer en djupare statistisk analys framöver men vi vill passa på att rikta ett stort tack till ALLA idella själar och alla er i publiken som stöttat oss under säsongen och iom ert stöd har vi kunnat samla in över 10.000kr till min stora dag insamlingen som pågått under hela säsongen!

TACK!

Vi hörs framöver men först blir det lite ledigt

// Rosen

Publicerad: 2019-04-03 13:21

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida