ÖSK Futsal spelar SFL även nästkommande säsong

ÖSK Futsal spelar i SFL även säsong 2019/20.
Det står klart efter segern mot KFUM Linköping under söndagen.
– Vi har många hjältar som sett till att båten till slut roddes i hamn, säger ÖSK:s ordförande Jonas Malmi.

Örebro SK Futsal har varit en maktfaktor i svensk futsal sedan SFL (Svenska Futsalligan) skapades till säsongen 2014/15.
Det genom fem raka SM-slutspel och klubben innehar en sjätteplats i SFL:s maratontabell.
Men inför den avslutande SFL-matchen i Idrottshuset under söndagen var förutsättningarna glasklara. Seger var ett måste över KFUM Linköping om Örebro SK Futsal skulle vara säkra på en plats i SFL, även nästkommande säsong.
Matchen inleddes nervöst och krampaktigt och 19 minuter in i matchen ligger ÖSK under med 0-6.
I samma veva leder också ÖSK:s två bottenkonkurrenter Strängnäs FC och Norrköping FK – och där och då var det nog inte många som trodde på ett ”mirakel”.
ÖSK-hjältarna, våra spelare, gjorde det dock. Bara tio minuter senare hade de vänt matchen och slutsiffrorna skrev sedermera till 11-9 (3-6).
Därmed stod det klart att ÖSK Futsal spelar i SFL även nästkommande säsong, säsong 2019/20.

”Där har vi verkligen lyckats”
– En av våra spelare sade till mig för några veckor sedan att har man inte blivit tunnhårig efter det här, så blir man det aldrig, och det tycker jag sammanfattar säsongen rätt väl, säger ÖSK:s ordförande Jonas Malmi.
För ja, även om ÖSK endast hade fyra spelare kvar inför den här säsongen från föregående säsong och många nya ansikten i truppen, så har den gångna säsongen inte gått enligt plan.
– Det har varit en jobbig säsong, både för spelare, ledare, och organisation. Vi inledde årets SFL-säsong starkt med tre segrar på de fyra första matcherna, sedan började problemen smyga sig på med skador på flera nyckelspelare, en handfull spelare som vid årsskiftet valde fotbollen före futsal, och sedan hände också mycket runtomkring med tränarbyte, och att allas vår eldsjäl Rolf ”Roffe” Helander gick bort, summerar Jonas Malmi.
Både nyckelspelarna Dana Kuhi och Amel Rastoder tvingades till operationer, och Simon Blomqvist var efter en knäskada borta från matchspel i åtta veckor. Det gjorde att ÖSK tvingades leta nyförvärv.
– Där kan vi verkligen säga att vi lyckades, och där ska sportgruppen ha en stor eloge. I januari plockades Sebastian Sallanto, Ahmad Moniry och Ali Akbar Jafari in, och tillsammans svarade dom för 18 mål på sju matcher. Vi sade inför säsongen att vi skulle ha en liten och tajt spelargrupp på cirka 15 personer, när vi nu summerar säsongen har vi använt 28 spelare, och det sammanfattar säsongen som varit ganska väl, säger Jonas Malmi.

”Vill hylla de hjältar vi har i laget”
Men även om nu spelare, ledare och ÖSK-organisationen kan andas ut, så ligger dom inte på latsidan. Redan under söndagskvällen inleddes arbetet mot nästkommande säsong.
– Vi hade tio matchbollar, slog nio i nät, men satte den sista. En sådan här situation vill nog ingen i ÖSK utsätta sig för igen, säger Jonas Malmi och fortsätter:
– Jag vill passa på att hylla de hjältar vi har i laget, de har varit med från omgång ett och sett till att skutan till slut roddes i hamn. Att slåss för ett nytt SFL-kontrakt till sista omgången har varit något nytt för oss alla, och våra spelare som kämpat, slitit, och gett allt för det här ska verkligen hyllas. Ingen har mått bra den senaste tiden.
Så, vad händer nu?
– Nu väntar en utvärdering av säsongen som varit, sedan ska pusslet börja läggas utefter hur vi vill att nästa säsong ska se ut. Vi är också i full gång att stärka både förening och organisation, där har vi legat i framkant under alla år i SFL, och det ska vi fortsätta göra, säger Jonas Malmi.

ÖSK Futsal vill förutom att tacka alla ledare och spelare även rikta ett stort, stort tack till sponsorer, samarbetspartners och till den publik som kommit på våra matcher den här säsongen. Utan er skulle vi inte vara någonting.

Läs mer på Örebro SKs hemsida