Guld & silver i DM!

Wow, vad stolta vi är över våra två lag, ÖFC Dam & ÖFC Herr. DM har avgjorts i helgen och i kväll kan vi stoltsera med ett DM-guld till damerna och ett DM-silver till herrarna.

Herrarna vann kvartsfinalen mot IFK Kumla med 4-0 igår och vann semin idag mot Sköllersta med 3-0. I finalen mötte vi regerande DM-mästarna Latorp IF. Vi har ledningen med både 1-0 och 2-1 men efter full tid är det 2-2 och det blir förlängning. 17 sekunder in i förlängningen kan Latorp avgöra genom att sätta 2-3. Trots detta kan vi säga att vi spelade bra och skapade många chanser men i vägen stod en bra målvakt samt både stolpar och ribba. Vi gratulerar Latorp till guldet och säger grattis till våra silvermedaljörer.

Damerna vann sin kvartsfinal mot Skyllbergs under lördagen med 6-0. På förmiddagen idag mötte vi ÖSK söder dam i semifinal, som kanske blev den moraliska finalen. Det blev en speciell match för många spelare då vi har typ 9 spelare som spelar fotboll i just ÖSK söder dam. Det blev en tät och bra match där vi reser oss efter underläge med både 0-1 och 1-2. Om jag inte missminner mig så kvitterar vi till 2-2 när det återstår typ 15 sekunder av matchen. I förlängningen är det vi som drar det längsta strået och är klara för final efter seger med 3-2. I finalen blev det en klar seger med hela 11-0 mot överraskningen Garphyttan som slagit ut både ÖSK futsal dam och Sköllersta. Det var damernas första DM, vi är sjukt stolta och säger stort grattis till DM-GULDET!

Målskyttar och alla resultat från DM hittar ni i länken.

Tack till NA som satsat med sändningar och intervjuer, riktigt kul tycker vi. NA resencerar via länken.

Närmast har herrarna två superviktiga hemmamatcher mot Linköping på tisdag 8/1 och Djurgården 10/1, där båda matcherna startar 19:30. Varmt välkomna att heja fram oss till nya poäng!

Publicerad: 2019-01-06 21:54

Läs mer på Örebro Futsals hemsida