Adnans tre gav laget tre härliga poäng.

Det var bäddat för publikfest i Thomas Arena i lördags när de andra nykomlingarna Halmstad BK gästade oss.

Fri entré för publiken hade marknadsförts och 272 besökare gästade hallen denna eftermiddag.

Matchen:

Matchen började lite avvaktande från vår sida och det märktes att det var en viktig match från båda håll.
Halmstad är det som tar kommandot och gör 0-1 redan i andra minuten.
Efter detta så jobbar vi in oss i matchen och i nionde respektive fjortonde minuter vänder vi på steken efter dubbla mål av Adnan Cirak! Framspelad av Peyman och Semir.
Från minut sex o framåt så är det vi som har taktpinnen i matchen och även fast vi låter Halmstad ha mycket boll så håller vi dom på rätt avstånd och dom lägen som dyker upp har Richard i vår kasse bra koll på o gör några fina räddningar.
Halvtidsledningen 2-1 är ett faktum och grabbarna går ut i andra halvlek och fortsätter på samma spår. Därför känns det lite snöpligt att matchens lirare i Halmstad Besart Zeqiri för 2-2 och man skulle kunna tro att detta leder till stress i vårt läger. Men icke denna gång, grabbarna fortsätter jobba på och redan en minut efter kvitteringen så tar vi återigen ledningen genom Emil Fritzell, skott assisterad av vår egna argentinare Martin Claro.
Fem minuter senare så kommer det målet som stänger matchen på det mest slumpartade sätter jag någonsin sett i en futsal match.
Halmstad försöker sig på ett uppspel i jokerspel centralt i banan och Semir sätter fram foten för att täcka passning och det blir ett motlägg 2m in på egen planhalva och bollen går i en höööööög båge ända in i motståndarnas mål. Snöpligt men sant, och 4-2 är ett faktum.
Halmstad gör en reducering till 4-3 innan matchens lirare i SFC Adnan Cirak gör sitt tredje mål för dagen och punkterar matchen till 5-3 i öppen bur sen Halmstad spelat jokerspel igen.

Summering:

En bra genomförd match där vi gör ett bra kollektivt jobb i defensiven. Det är just det kollektiva arbetet som återigen ger oss möjligheten att vara offensiva o vinna matchen.
Offensiven vi besitter är fantastisk och den låts vara fantastisk när vi är koncentrerade och fokuserade på defensiven.. BRA BOYS!

Vi tackar Halmstad för en härlig nykomlingsmatch och ser fram emot att möta er i februari!

Vi vill även passa på att tacka våra partners i denna match som gjorde det möjligt att ge publiken fri entré.

– UM thai o sushi
– Aerfast
– Hygien Bygg
– Truckproffs
– Granbecks MULTIHANTVERKARE

TACK!

// Rosen

Publicerad: 2018-12-05 22:20

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida