Knapp förlust i premiärmatchen

ÖFC-dam spelade i söndags 4/11 sin premiärmatch i RFL borta mot Stuvsta IF. Matchen slutar med en sur förlust med 4-3 efter 1-0 i halvtid.

Första halvlek spelar vi lite för stressigt och det blir inget ordnat spel. Vi skapar några bra målchanser men det är mest ställningskrig och vi har underläge med 1-0 i halvtid.

I andra halvan lugnar vi ner oss lite och tar till viss del över spelet och skapar flera bra målchanser vilket resulterar i att vi vänder till 1-2. Tyvärr slarvar vi lite för mycket i försvarsspelet i den här matchen och det straffar oss då Stuvsta kan vända matchen och till slut vinna. Den tur som ÖFCH hade i lördags borta mot Torslanda med mål i absolut sista sekunden, den oturen hade ÖFCD i den här matchen, där vi släpper in 3-4 målet lite slarvigt med två sekunder kvar av matchen efter en hörna, surt. Matchen är lite svängig och vi blandar bra spel med en del slarv, men överlag gör vi en helt okey match med tanke på att vi inte spelat så många matcher ihop än.

Målskyttar för ÖFC: Silvia Erkisi 2, Moa Arlebo 1

Nu är premiären avklarad så nu är det bara att lära sig av misstagen och blicka fram mot nästa match. Den är borta mot Sköllersta IF lördag 16/11. Söndag den 18/11 är det hemmapremiär mot Stuvsta kl.14:00. Då är det dubbelmatch när herrarna spelar direkt efter dammatchen, kl.17:00. Då är det dessutom fri entré i båda matcherna!

Publicerad: 2018-11-06 16:46

Läs mer på Örebro Futsals hemsida