En väl genomförd bortamatch gav 3 ytterligare poäng!

I lördags bar det av mot Linköping och dess sporthall för ett så kallat ”streckmöte”.

Någonting som vi var på det klara med var att det var lite av en 6-poängsmatch när vi mötte KFUM som lixom vi hade inkasserat 1 seger och 3 förluster, dock uddamålsförluster.

OM MATCHEN:

Matchen börjar lite avvaktande då man märker att det är två lag som inte vill släppa till målchanser. Det krävs stolpskott efter ett skott utifrån av Peyman, där Adnan står rätt placerad och rakar in vårt ledningsmål till 0-1 cirka 11 minuter in i matchen.
Sen dröjer det inte länge innan 0-2 kommer, återigen är det firma Cirak/Alkoyun som står för regisseringen.
Semir slår en hög boll till Adnan som snyggt bröstar fram bollen till Peyman. vilken i sin tur placerar in 0-2. Som även står sig resten av första halvlek.
Snacket i halvtid handlar om att fortsätta jobba hårt i defensiven och inte ge dom någon chans att komma in i matchen.
Andra halveken börjar med lite Linköping press och gör även sin 1-2 reducering.
MEN vi svarar direkt genom att göra 1-3 genom Emil Fritzell som på riktigt bra målskytte vis läser av en inspark som motståndarna vill slå genom sin egen planhalva och bryter bollen och är fri med målvakten och placerar in bollen i nät.
Riktigt vaket och viktigt, linköping står allihopa fundersamma på vad som hände.
Återigen pressar sen dom lite och reducerar till 2-3. Även fast dom gör reducering återigen så blir vi inte stressade utan fortsätter jobba.
Då kommer han som en porsche på autobahn, Henok Berhame snappar upp bollen djupt ner på egen planhalva och gör sin första gubbe och får upp en speed utan dess like och driver bollen in på deras planhalva och TUNNLAR försvararen och är därmed fri mot målvakten och väl fri drar en hederlig ”tåpaj” i steget otagbart inborrat vid bortre stolpen. (för er som vill se detta målet finns det på föreningens instagram konto).

DETTA ÄR MATCHENS DELIKATESS UTAN DESS LIKE!

I takt med detta kommer även kapten Sebic även han in i protokollet när han punkterar matchen till 2-5. Efter en skottretur av målisen på Adnans skott.

Dessa två mål görs inom loppet av 50 sekunder och här känns det för oss ledare att matchen är punkterad. Men vi får inte släppa fokuset för vi vet hur fort det kan gå. Så vi e tydliga med att förklara för spelartruppen att fortsätta jobba hårt i defensiven!

linköping spelar slutet av matchen med jokerspel och får även in en reducering till 3-5 men närmare än så kommer inte dom.

SUMMERING:

Vi gör en gedigen insats och det defensiva arbetet ska framhävas.
Även fokusen och inställningen från dess att vi anländer till linköping är det som bäddar för denna seger.
Sedan att vi får se hela 5 olika målskyttar, Richard göra en grym match i buren med många bra räddningar. Men framförallt att vi får se Henok göra en riktigt bra individuell prestation vid sitt mål är kvitton på att vi är på god väg till en bra form. Vi vet att vi har många bra offensiva spelare och det ser vi framförallt i skytteligan i SFL där vi har 2 spelare som ligger i toppen. Både Adnan Cirak och Peyman Alkoyun.
MEN vi får inte slå oss för bröstet utan måste verkligen fortsätta jobba hårt i veckan inför den svåra matchen nästa lördag mot Skoftebyns IF i Thomas Arena.
Varje match har ett eget liv och vi fick suga på segern i söndags och måndags för att nu fokusera på kommande veckans utmaningar och börja fokusera även på nästa motstånd. För en sak är säker. Skoftebyn kommer få det jobbigt i Thomas Arena!

// Rosen

Publicerad: 2018-11-19 21:42

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida