Dubbelomgång och dubbla förluster

Då är första dubbelomgångshelgen till ända och SFC får tyvärr skriva in ytterligare två förluster i loggboken.

Vi ska försöka summera lite här nedan.

Hammarby:

Fredagskväll och upplagt för fest i Thomas Arena. 235 personer i publiken är bästa siffran för oss denna säsong!
Det börjar också otroligt bra med tidig ledning med 2-0. Genom mål av Emil Fritzell och Sebastian Nygårds.
SFC har bra variation och bra rörlighet och skakar Hammarby rejält. Syntes att grabbarna var taggade och sugna. Men sen en tid efter 2-0 målet så tar Bajen time-out och den ger effekt. Bajen äter sin in i matchen successivt samtidigt som SFC blir lite passiva och börjar ta lite för många felbeslut, bajen reducerar 2 gånger om och ställningen i halvtid blir 2-2.
Sedan i andra halvlek så har Bajen period i första 10 där man gör 2 mål o går upp till en 2-4 ledning. Lirodon Makolli i Hammarby som rättvis utses till bästa spelare i gästande laget gjorde denna dagen hattrick.
Peyman Alkoyun i SFC ville dock ändra matchbilden och fullkomligt bombar in en reducering på frispark till 3-4 med 8 minuter kvar av matchen , otagbart för nyblivna landslagsmålvakten Poja i Bajens målbur.
Spelet böljar lite fram o tillbaka i detta skede av matchen och SFC försöker hitta in med en kvittering men dessvärre gör Bajen 3-5 innan peyman påpassligt snappar upp en misslyckad hörnvariant av Bajen o löper sig loss från sin markering o rullar in ytterligare en reducering till 4-5.
SFC försöker sedan jokerspel utan att lyckas o tidigare nämnda makolli gör sitt sista mål för dagen i tom bur och fastställer slutresultatet till 4-6.

Målskyttar SFC:

Peyman Alkoyun x 2
Emil Fritzell
Sebastian Nygårds

Torslanda:

Även denna match börjar helt okej från vår sida och går upp till en 1-3 ledning på bortaplan och det känns stabilt. Sen får målvakten Richard Larsson i SFC målet en tramp/spark i ansiktet och blir groggy och tvingas sen utgå resten av första halvlek. Henok Berhane gör SFC:s 1-3 mål och Torslanda tvingas till time-out. Dom likt Bajen får effekt av den och vänder på steken i första halvlek. 2-3, 3-3 och 4-3 kommer från Torslanda innan Kapten Sebic i SFC gör i minut 18 en 4-4 kvittering. Men med 2 sekunder kvar av första halvlek fullbordar Torslanda vändningen o går till pausvila med 5-4.
I andra halvlek så gör sen Torslanda ytterligare 3 mål på de första o minuterna och går upp till 8-4.
Adnan Cirak i SFC reducerar sen till 8-5, men Torslanda replikerar o gör 9-6 innan Adnan Cirak gör sitt andra mål i matchen o fastställer slutresultatet till 9-6.
Tung hemresa blev det tyvärr denna gång från Göteborg o Torslandahallen.

Summering:

En sak är säker, SFC är inne i en negativ trend som man endast kan ta sig ur med hårt jobb och positiva dialoger.
Två förluster i dessa två matcher är inte vad vi önskat då vi kände efter Uddevalla matchen att vi var på rätt väg.
Vi gör oxå mycket bra i matcherna men måste oxå inse att det inte räcker med att endast göra bra saker emellanåt! Vi måste höja oss och verkligen steppa upp.
Vi lyssnar här till Coach mickes summering om helgen som gick.

” Då har vi spelat två matcher i helgen. Vi möter Hammarby på fredagen hemma. Vi startar bra och tar även ledningen. Efter hand släpper vi in Hammarby i matchen och gör tyvärr inte riktigt det vi ska. Mot Torslanda börjar vi också helt ok och tar ledningen men lyckad inte knyta ihop säcken. Det jag konstaterar är att vi gör tillräckligt med mål för att vinna matcher och att vi släpper in på tok för mycket mål. Vi kommer jobba hårt med våran defensiv i veckan för att få ordning på den”

Nu gäller det att blicka framåt o kraftsamla sig i veckan inför hemmamatchen på söndag den 11/11 mot Djurgårdens IF futsal i Thomas Arena.

Vi hoppas att vi ses då, vi vill fortsätta öka på vår publiksiffra och ge spelarna en härlig inramning!

//SFC

Publicerad: 2018-11-05 09:46

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida