Derbydags! Onsdag 7/11 kl 19:00

Imorgon är det dags för den första riktigt tuffa matchen för oss. Vi möter Nacka Juniors på hemmaplan i Eriksdalshallen.
Ett Nacka som senaste 2-3 åren gått fram enormt mycket. Ett strakt lagbygge med duktiga tekniska spelare. Dem tippas i toppen och några säger att dem till och med kan vara med och utmana om guldet.
Och har hittills i år visat styrka med tre raka segrar. Spelare att hålla koll på imorgon i Nacka är kanske främsta Taha Ali, som har en fantastisk teknik. Stefan Ostojic spelade i Falcao föra året och var deras bästa spelare, Stephan har representerat landslaget många gånger och är en mycket pålitlig målskytt. Peiman Pahlevan Afshari såg ni i Hammarby föra året och såklart den stora Yanku Marrah som alltid är tung att möta.

Nacka har tagit tre segrar av tre möjliga. Uddamålet mot ÖSK 1-0, och två lite enklare segrar över Hammarby 5-1 och Skoftebyn 6-2.
Nacka tippas som sagt som en outsider till att utmana om guldet. En 3-4de plats ligger nog dem flesta förstå-sig-påares tips. Medans Djurgården tippas 5—7 i tabellen. Både Nacka och DIF vill etablera sig som ett topp lag i SFL och dessutom, såklart titulera sig som bäst i stan. Så denna match kan mycket väll bli en tät spännande match.
Föra säsongen vann lagen sina respektive hemma matcher.
Djurgården vann hemma med 7-5. Medans Nacka vann hemma med 3-1 över Djurgården.

Djurgården är som nämnts obesegrade men har kanske inte imponerat helt i dem senaste matcherna. Kanske lagmoralen kan vara det som bör hyllas. Skadesituationen i laget ställer till det en del. Axel Helberg är långtids skadad. Målvakten Krounis är fortfarande otillgänglig. Christoffer Åhman och Stephan Eriksson är nya på skadelistan. Samt att Khazzeni och Niklas har haft en tuff fotbollssäsong, och behöver rehab och återhämtning. Carl Tomaszewski var dock med senast och är nu tillfrisknad. Och mot Strängnäs är förmodligen Dag Granth åter tillbaka.

Det kommer med all sannolikhet bli en bra, tätt och tuff batalj. Med andra ord, en riktigt bra futsal match.
Varmt välkomna!

Läs mer om vår hemmaarena Eriksdalshallen

Läs mer om biljjeter

Publicerad: 2018-11-06 11:38

Läs mer på DIF futsals hemsida