ÄNTLIGEN 3 poäng, men svängig väg dit!

Så var äntligen första trepoängaren inkasserad för herrlaget i sin debutsäsong i SFL.

Djurgården IF Futsal stod för motståndet igår söndag den 11/11 i Thomas Arena.
Matchens lirare Adnan Cirak var stor segerregissör ihop med Peyman Alkoyun.
Även dessa två herrar tar plats i toppen av skytteligan i SFL. Där Adnan just nu leder hela kalaset!

Matchen:

SFC börjar matchen lite trevande och får också 0-1 emot oss i början av matchen. Sedan gör Adnan
1-1 fint framspelad av kapten Sebic.
Vi snackade mycket innan matchen om att ligga lite lägre än vi gjort tidigare och se till att tajta till det för djurgården och hålla dom utanför. Dock låg vi kanske lite för lågt och djurgården fick därmed chansen att etablera spelet lite för djupt på vår planhalva och får därför ta tag i taktpinnen och går till halvtidsvila med klar ledning 1-3.

I andra halvlek är det ett pånyttfött SFC som kommer ut på plan och spelar lite aggressivare försvarspel och stoppar djurgåden tidigt på egen planhalva. Vi vinner bollen högre upp i plan och får med oss mycket hörnor och kontringar. Det är just dessa händelser som gör att vi kan vända på steken och genom mål av Adnan Sebic och Peyman och vips så står det 4-3 till oss. På highlightsen på vår facebook eller SFL-live appen kan ni se alla målen. Där Peyman gör två riktiga goa baljor.
Djurgården får in en kvittering till 4-4 innan vi återigen tar kommando igen och genom mål av Peyman och Emil tar ledningen med 6-4.
I detta läget så känns det som att nu jädrar är det en seger på gång. Men återigen svänger matchen och djurgården reducerar och kvitterar matchen till ställningen 6-6.

Det krävs ett andra gult kort, och utvisning på Khazeni i djurgården för att vi ska lyckas vinna matchen. Här tar vi vara på övertaget 4 mot 3 och Sebic lirar fram Semir Jasarevic som gör förlösande 7-6 med 45 sekunder kvar av matchen.

Vi lyssnar med Coach Micke om hans summering:

”denna segern var väldigt skön, men framförallt väldigt viktig. Vi har jobbat mycket med att hitta rätt i defensiven under veckan sen torslanda matchen. Vi hamnar dock lite väl lågt i både positionsspelet och bolltempot vilket leder till halvtidsunderläget. I paus är vi allt annat än nöjda och ljudnivån i omklädningsrummet var minst sagt hög. Vilket förmodligen var det som behövdes för i andra halvlek gör det betydligt bättre. Vi möter djurgården högre. Det leder till att vi är tillbaka i matchen och tar välförtjänt ledningen flera gånger om. När vi sen ska knyta ihop säcken så kommer återigen slarvigheten in MEN vi lyckas reda ut stormen och vinna matchen och tar 3 pinnar vilket är härligt!
Vi har saker att jobba på i veckan som kommer och förbereda oss på bästa sätt för nästa utmaning som kommer nästa helg.”

// Micke

Tack Micke för det och nästa match på tur är lördagen den 17/11 då vi beger oss ner till Linköping för att möta KFUM Linköping.

Ni kan följa den matchen i SFL live appen som finns att ladda ner där ni laddar ner era appar =)

// SFC

Publicerad: 2018-11-12 20:28

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida