Alen Rastoder känner ingen press

Alen rastoder

Han har spelat tre säsonger i svartvitt tidigare och blev klubbens tredje nyförvärv inför den här säsongen. Förra säsongen tog han SM-silver och tillför en hel massa rutin i årets trupp. Vi talar förstås om Alen Rastoder och vi ringde upp honom för att kolla läget inför toppmatchen mot IFK Uddevalla på onsdag kväll.

Hur är det att vara tillbaka i ÖSK-tröjan?
– Det här är min fjärde säsong nu. Jag har spelat i Spartak, sedan i ÖSK, sedan i Örebro FC och nu är jag tillbaka. Så jag har gjort den där förbjudna flytten några gånger, men det har gått bra.

En av de stora anledningarna till att han återvände inför den här säsongen säger han beror på satsningen som klubben gjort.
– Det jag tycker att klubben gjort fantastiskt bra är att man fokuserat på en tunn trupp med bara futsalspelare. Det har gjort att nivån på träningarna höjts när alla är där varje gång och alla lär känna varandra. Nu kan vi utvecklas snabbare och nå toppen. I ÖFC var vi 25-30 spelare förra året där en del var fotbollsspelare och så ser det ut i många andra klubbar. Tittar man internationellt ligger de också på 13-15 spelare och alla satsar helt på futsal, säger Alen och fortsätter:

– Att klubben fick till det här var en stor anledning till att gå över till ÖSK. Sedan har klubben blivit bättre på allt runt omkring och blivit mer professionell.

Hur ligger ni till i utvecklingen, kan ni vara med och slåss om medaljer redan denna säsong?
– Vart vi står avgörs lite nu på onsdag. Blir det vinst eller ett kryss så vet vi att vi står oss bra. Blir det förlust vet vi att vi har en bit kvar. Men vi känner ingen press, det är Uddevalla som gått ut och sagt att de ska ta guld i år.

Så vad blir nycklarna till att vinna matchen imorgon?
– Vi har en god taktisk plan och det är viktigt att alla följer den. Börjar någon göra något annat kommer de ställa om och sätta ett par baljor och sedan är matchen stängd, så det blir viktigt att alla följer matchplanen. Vi har också en väldigt god löpförmåga i laget så vi behöver använda den och jobba stenhårt.

Har du någon hälsning till örebroarna inför matchen?
– Jag lovade brorsan (Amel) att framföra en hälsning så jag får väl göra det, ha ha: Vill ni se bröderna Rastoder på plats så kom ner till Idrottshuset på onsdag kväll. Det kommer bli ett bra tryck och vi behöver publikens stöd.

Onsdagskvällens möte med Uddevalla innebär fri entré och dessutom är det en så kallad ”enkronasmatch” där en lång rad företag lovat att skänka en krona för varje åskådare, så förhoppningen är att det blir ordentligt tryckaren läktarna.

Avspark sker i Idrottshuset klockan 19.00.

Läs mer på Örebro SKs hemsida