Sydamerikanska influenser i Thomas Arena i vinter.

Vi kan med glädje nu presentera vår senaste nyförvärv.

Martin Alejandro Claro, 24 år ung och kommer från den lilla staden Misiones, Bernardo de Irigoyen i Argentina. Trots konkurrens från etablerade SFL klubbar så valde Martin vårt projekt!
Hur lyckades vi med detta då?
Vi fick ett tips om att det fanns en duktig, smart kille från Argentina som hade ambition att hitta en klubb och spela futsal i. Vi bjöd in Martin till provträning och gillade det vi såg, han var även med och provspelade mot Norrköping och där fick vi det kvittot vi ville ha.
I Martin får vi in en lugn och trygg futsalspelare som kan bryta mönster och viker inte undan i närkampsspelet trots sina 169cm, fråga bara Norrköpings pivot Elmir Bajraktarevic.

sagt och gjort, Martin är nu vilken dag som helst en SFC-spelare och förhoppningen är att pappersarbetet med förbundet kommer bli klart under tisdagen så att han gör sin debut samtidigt som klubben gör sin första match någonsin i SFL.

Vi passade på att ta några snabba frågor med huvudpersonen själv.

1: Hej Martin, Hur känns det att vara klar för SFC inför säsongen 18/19?

– Det känns väldigt bra att vara en del av denna klubb med mycket bra människor runt laget. Men även spelarna. Jag är redo för den här säsongen som kommer. Jag hoppas kunna vara användbar för laget och bidra med bra saker.

2: Hur stor är futsalen hemma i Argentina?

– I mitt hemland är Futsalen stor, men bara i kända städer. Den staden jag kommer ifrån är futsalen inte särskilt känd, men det finns mycket förhoppningar. Jag hade en möjlighet att spela i brasilien eftersom jag var liten och att jag är en person som lär mig mycket. I Brasilien är futsalen mycket bra. Jag har även spelat i Paraguay och där lärde jag mig väldigt mycket. Det finns olika sätt att spela futsal i varje land man kommer till.

3: Vilka är dina styrkor som futsalspelare?

– Jag är inte självbedömande men jag försöker alltid göra mitt bästa. Som jag sa tidigare så var det bästa som hänt mig att jag har fått möjligheten att spela i många olika länder. Därmed få ut det bästa möjliga av många olika länders futsal spel. Något som jag lärde mig mycket av i dessa olika länder var disciplin. Ett motto som följt med mig är ”du ska inte tro att du är bäst, du ska försöka vara bäst”.

4: Du har spelat en träningsmatch o tränat med laget, vad har du fått för intryck av gänget?

– Sen jag kom till klubben första gången så fick jag ett bra intryck av spelarna och ledarna. Det är det viktigaste. Att vi ska stå enade och komma överens. Vi ska vara ett lag, men viktigast av allt, vi ska vara på samma sida i allt vi gör. Det kommer hjälpa oss att växa som ett lag o ta dom bästa segrarna.

Vi tackar Martin Claro för detta och ser fram emot att få se honom på plan så fort som möjligt.

Publicerad: 2018-10-16 23:12

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida