SFL premiären slutade i förlust.

Tung förlust i SFL premiären.

ÖFC – SFC = 10-2 (6-1)

Vi åkte till Örebro på onsdagskvällen för att ta oss an en svår motståndare i fjolårets SM finalist Örebro FC.

Vi sa till oss själva innan att inte gå ut o visa någon respekt mot ÖFC, men första 7 minutrarna av matchen blev precis tvärtom. Mycket nerver och vi kommer inte alls in i matchen på rätt sätt.
Vi såg tyvärr lite tagna ut av stundens allvar.

1:a halvlek:

Vi startar matchen som sagt väldigt dåligt med mkt nerver o mycket bolltittande försvarsspel. Detta leder till att ÖFC får några halvchanser o tyvärr letar 2 av dessa sig in i nätet redan innan det gått 5 minuter.
När SFC sedan får in reduceringen till 2-1 genom Emil Fritzell efter en bra individuell prestation där han vänder bort o går förbi Adilson i ÖFC och rullar in reduceringen mellan målvaktens ben, så har vi faktiskt en 7-10 minuters period där vi spelar riktigt bra o skakar ÖFC o får dom att bli lite virriga.
Tyvärr under denna positiva period så bränner vi för mycket målchanser som med lite tur hade kunnat få matchbilden att se lite annorlunda ut. Men istället gör ÖFC 3-1 på en frisparksvariant och sista 4 minuterna i första halvlek måste ta lärdom av och analysera för där gör dom 3 snabba mål och sån avslutning får det inte bli på någon halvlek framöver!

2:a halvlek:
Attitydmässigt en bättre halvlek från våran sida, vilket leder till en straff för oss tidigt i halvleken där tyvärr stolpen var ivägen.
Även i denna halvleken har vi bra perioder o mindre bra perioder, bla omställningen till vår 6-2 reducering genom peyman är bra och vi har även i denna halvleken flertalet målchanser som missas.
När vi sen får nyförvärvet Martin Claro tvivelaktigt utvisad (inte bara vi som tyckte Martin skulle haft frispark i två olika situationern direkt innan handssituationen) efter sitt andra gula kort pga hands, tvingas vi spela med en man mindre o där visar ÖFC snabbt upp kvalitén dom besitter!

Summering:

Givetvis är det inte bra med tio insläppta mål o förlust. Men samtidigt måste vi se vilka bitar i matchen vi kan lyfta som positivt o då har vi b.la 10-minuters perioden i första halvlek där tillslut ÖFC tvingas ta time-out, under denna period är det omvänd matchbild o vi är bättre! Men det gäller att vi spelar så i 40 minuter o inte halva matchen! Men sen även bitar av andra halvleken där vi höjer attityden o inställningen.
Vi måste ta lärdom av dessa matcher mot dom på pappret förhandstippade favoriterna o analysera. Det är 25 omgångar kvar och nu är premiären avklarad. Vi måste blicka framåt o ta med oss dom positiva bitarna och slipa på de negativa bitarna innan lördagens hemmapremiär mot Uddevalla.

För vi ses väl klockan 16:00 i Thomas Arena på lördag?
Köp dina biljetter via www.tickster.com o sök på Strängnäs futsal så kommer du till våran biljettshop, eller så klickar du på länken i evenemanget på Facebook.

Tack till Macron technical sports för härliga matchkläder!

Publicerad: 2018-10-18 17:25

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida