Petter Andersson ny lagkapten i DIF

Inför säsongen 2018/19 valde Djurgårdens lagkapten Andreas Johansson att lägga skorna på hyllan. En plats som ska fyllas både på och utanför planen. Nu står det klart att Petter Andersson tar över kaptensbindeln kommande säsong. Enligt lagledningen var Petter det självklara valet.

Vi får tag på Petter så här, dagen före premiären.

Hur känns det att få äran att bära bindeln?
Det känns bra, en rolig utmaning. För mig var det enkelt att svara ja när David frågade, och egentligen är det kanske inte så stor skillnad nu mot innan, förutom att jag har en bindel runt vänsterarmen. Det är inte helt lätt att fylla Addes skor, med hans driv och ledarskap. Han var otroligt viktig i omklädningsrummet och en stor bidragande orsak till att vi är där vi är idag.

Vad kommer du bidra med som kapten?
Mitt fokus kommer vara att bibehålla gruppdynamiken och lagandan från tidigare år. Vårat signum har varit, och kommer fortsätta vara det hårda slitet. Det var det som tog oss till semifinal ifjol.

Säsongen kryper sig på och efter blandade resultat på försäsongen spelas första matchen i SFL på söndag klockan 16.30 hemma i Eriksdalshallen. Hur ser du på försäsongen och på premiären mot Norrköping på söndag?

Försäsongen har blandat och gett resultatmässigt, vilket dock jag inte lägger någon större vikt vid. Det har varit svårt att få ihop kontinuitet på träningar och matcher. Däremot har man känt att både tempo och inställning har steppats upp ju närmare premiären vi kommit. Alla kändes riktigt laddade på träningarna i veckan

Ett stort lycka till Il capitano!

Publicerad: 2018-10-13 11:00

Läs mer på DIF futsals hemsida