Mikael Loön klar för ÖSK Futsal!

Bara en plats i ÖSK:s trupp inför årets SFL-säsong återstår nu.
Detta sedan Mikael Loön, 21, är klar för ÖSK Futsal.
– Det är, och har varit, min personliga drömvärvning, säger ÖSK:s sportchef Christoffer Wickman.

2016 var den då 19-årige Mikael Loön med ÖSK Fotboll på träningsläger till Portugal för den klassiska försäsongsturneringen Atlantic Cup.
I förra veckan var han i Spanien med ÖSK Futsal på träningsläger – och nu är den 21-årige bolltrollaren klar för ÖSK Futsal.
Mikael Loön presenteras i dag som ÖSK:s senaste nyförvärv, och därmed återstår endast en plats i truppen för SFL-säsongen 2018/19 att presentera för ÖSK Futsal.

”Fantastiskt att det är rott i hamn”
Mikael Loön är fostrad i ÖSK Ungdom och har tillhört ÖSK större delen av sin fotbollskarriär, förutom de två senaste säsongerna där han i fjol spelade för IFK Kumla och i år för division 2-klubben Nora BK.
– Mikael har enda sedan jag klev in som sportchef i ÖSK Futsal i fjol varit min drömvärvning, och därför känns det så klart fantastiskt att det nu är rott i hamn, säger ÖSK:s sportchef Christoffer Wickman.
Mikael Loön spelar i dag fotboll i Nora BK, tillsammans med ÖSK:s tränare Jacob Nilsson, och ”Jacke” har så klart full koll på Loön.
– Först och främst väldigt skönt att det spadtag som sattes i slutet på förra säsongen nu på riktigt börjar likna ett väldigt slagkraftigt lag. Hela tanken med en sammansvetsad enhet med naturligt konkurrenssituation och olika individuella kvaliteter bygger på att vi just kan fånga olika typer av spelare. Det känns därför extra roligt att vi nu kan välkomna Micke Loön till ÖSK Futsal, säger Jacob Nilsson.

”Nästan så Honken kan snöra på sig skorna”
Mikael Loön tränade redan under fjolårssäsongen med ÖSK Futsal några pass, men valde att satsa på fotbollen i stället. Efter några provträningar i år och en vecka i Spanien, kan säcken äntligen knytas ihop.
– Det märks att Micke är skolad i ÖSK och har många ungdomsår på hög nivå bakom sig då han snabbt anammat och anpassat sitt spel i de träningar och matcher han medverkat i. Han var med oss nere i Spanien i förra veckan och fick där lite längre tid att bekanta sig med både laget och sporten. Micke har väldigt många grundläggande egenskaper för att bli en bra futsalspelare. Han besitter en fin grundteknik, har god spelförståelse och speed. Han är också en så kallas två-vägsspelare vilket i min mening fortfarande är mycket underskattat inom svensk futsal, säger Jacob Nilsson.
Även om Mikael Loön i år gör debut i SFL så är han inte ovan futsal, tvärtom. För fem år sedan vann han SM-guld i futsal i ÖSK för pojkar 17 år, och i träningsmatchen mot Elche nere i Spanien svarade han i ÖSK:s 4-7 förlust för 1+1.
– Det finns så klart ett par egenskaper som sticker ut lite extra och det är Mickes högklassiga passningsfot och blick för spelet. Här kommer vårt spel få en ny dimension, där motspelarna aldrig vet när eller vart passningen kommer samtidigt som han blir målskyttarnas bästa vän. Det är nästan så ”Honken” skulle kunna snöra på sig skorna och bara stå rätt, få bollen serverad på läppen och dra dit 20 baljor i SFL. Men det låter jag vara osagt, säger Jacob Nilsson.
Micke Loön kliver in i ÖSK Futsal och hetluften direkt.
– Micke har som sagt alla förutsättningar för att bli en högklassig futsalspelare, men som för många andra som kommer från fotbollen blir det en kort läroperiod för att sedan kastas in i hetluften. Det kan säkerligen ta en tid innan allt klaffar men det ska bli superspännande att följa Mickes utveckling framåt, säger Jacob Nilsson.
Varmt välkommen till ÖSK-familjen, Mikael!

Presenterade ÖSK-truppen, hittills:
1. Simon Johansson (MV)
2. Adam Friis (MV)
3. Simon Blomkvist
4. Amel Rastoder
5. Henrik Lara Rodriguez
6. Alen Rastoder
7. David Johansson
8. Denis Gerzic
9. Dana Kuhi
10. Jawad Nasir
11. Fredrik Sik
12. Igor Almeida Barros
13. Carl Hägg
14. Mikael Loön
15.

ÖSK:s truppbygge ska innehålla 13+2, 13 spelare och två målvakter.

Läs mer på Örebro SKs hemsida