Läget i herrlaget med 12 dagar till seriepremiär.

Mindre än 2 veckor kvar till seriepremiären den 17 oktober på bortaplan mot fjolårets SM-Final lag Örebro FC.

Herrlaget går nu in i ett intensivt skede där mycket handlar om att sätta spelmodell och spelidé.
Spelartruppen kommer att kommande säsong innehålla ca: 16+3 spelare. 16 utespelare och 3 målvakter.
Även fast vi inte stänger några dörrar för nytillskott så är det det antalet spelare vi tror kommer att behövas för att hantera en säsong på 26 omgångar.

Det är nu upp till spelarna själva att se till att säsongen blir så rolig som vi hoppas på men vi alla ser fram emot ligastarten med glädje!
Vi har spelat 3 träningsmatcher hittills med blandade resultat där segermatchen mot Norrköping Futsal Club är såklart det resultatet som sticker ut positivt, men även dom matcherna mot Bajen och DIF som vi förlorat har haft mycket positiva besked likväl som negativa.
Tränarstaben har fått mycket bra kvitton på vad vi måste jobba med dessa två kommande veckor innan det är skarpt läge.

Vi kommer löpande nu under de sista veckorna innan premiären att fortsätta presentera spelartruppen och spelarna. Där vi under helgen kommer att se till att presentera några stycken.

Organisationen kring herrlagets hemmamatcher är också någonting som det jobbas intensivt med lite bakom kulisserna. Där vi hade två stycken representanter med på utbildningen i evenemang & säkerhet som förbundet arrangerade i Göteborg.
En riktigt bra utbildning där det låg mycket fokus på hur man organiserar upp en förening och väldigt mycket tips och råd vad man ska fokusera på och lägga stor vikt vid.
Detta var nyttigt för oss som ung förening att lyssna på, men samtidigt som vi måste inse att vi är just en ung förening och inte får ta oss vatten över huvudet och få växtvärk av att vi växer fortare än vi klarar av.

Målsättningen ligger från SFC:s sida fast och är solklar, vi ska vara en SFL förening även säsongen 2019/2020 och då är det viktigt att vi fokuserar på det.
Samtidigt som vi inte får glömma bort att vi måste ge Strängnäs publiken en go och härlig upplevelse när dom kommer och tittar på oss.
Dessa matcharrangemang kommer under säsongen att utvecklas och vi hoppas verkligen att publiken kommer gilla det som bjuds på i Thomas Arena kommande vinter.
Jobbet bakom kulisserna kommer inte sluta enbart för att säsongen drar igång.

Vi måste också passa på att tacka alla våra fantastiska samarbetspartners som hittils valt att hjälpa oss för att ge oss förutsättningarna för att kunna prestera på topp.
Ingen nämnd ingen glömd i detta inlägget men alla våra partners står på hemsidan under fliken sponsorer. IN O KIKA!
Men även här stänger vi inga dörrar så är du eller ditt företag intresserade av att bli en del av vår gemenskap så tveka inte o höra av er!

Vi har en extrainsatt träning i Thomas Arena ikväll fredag klockan 19:00. Så kom gärna ner o titta och morsa och snacka lite härlig futsal.

//Rosen

Publicerad: 2018-10-05 10:28

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida