Jesper Sommensjö klar för DIF!

Årets tredje nyförvärv är klar för DIF.
Den kvicka lita aviga och målfarlige Jesper Sommensjö född 1998 från Nacka.
Jesper har kört för fullt med DIF senaste tiden och verkligen gått framåt hela tiden.
Jesper har tagits väl emot av truppen och blivigt en uppskattad spelar på kort tid.
Han ger allt på tränigarna och kommer att bidra mycket i SFL denna säsong för DIF.

Vi bad Jesper att berätta för oss vem han är:
Jag har bott i Nacka hela mitt liv. Min moderförening är Boo FF, och 2016 gjorde jag min herrlagsdebut i Järla IF, jag spelar forfarande där i divison 3.
Den här säsongen blir min debutsäsong inom Futsal. Futsal är en sport jag senaste året har haft ett extra öga öppet för och tror det passar mig bra då det händer saker hela tiden. Det var en ära när Djurgården Futsal hörde av sig och jag beslöt mig snabbt för att göra allt som krävdes för att ta en plats. Ser väldigt mycket fram emot en spännande säsong, där jag ska göra allt för att det ska gå så bra som möjligt för oss.

Coach Bergkvist kommentar
Vi är väldigt nöjda med Jesper. Offensivt ser det mycket bra ut och blir dessutom bättre och bättre ju mer han lär känna spelarna runt omkring.
Det defensiva är ju som vanligt det svåra när man kommer från fotbolen, och skall börja spela futsal på hög nivå. Jesper har dock anammat det defensiva fort vilket vi även sett praktiskt i dem två matcherna mot Nacka. Och jag är övertygad om att han kommer bli en viktig spelare för oss i år.

När vi ändå har dig på tråden, Hur ser truppen ut och är det fler nyförvärv på gång in i truppen?
Japp, vi kommer presentera en målvakt i helgen. Och under oktober månad kommer vi att göra klart med 3-4 spelar till.
Vi är just nu ca 15-18 spelar i truppen. Beror på hur man räknar (skador etc). Målsättningen är att hamna på 20-22 spelare. Dessutom har vi några intressanta juniorer som tränar med oss regelbundet.
Vi hoppas på att hitta en långsiktig lösning med dem snart.
Vi har dessutom glada nyheter på en comeback. Men det får ni veta mer om nästa vecka.

Vi hälsar Jesper varmt välkommen till Djurgårdfamiljen!

Publicerad: 2018-10-05 11:55

Läs mer på DIF futsals hemsida