Inför SFL-premiären – ”Honken”: Vi har en bra känsla!

Nästan exakt åtta månader har gått sedan kvartsfinalförlusten mot IFK Uddevalla. Kvar från fjolårets trupp finns fyra spelare i ett i övrigt nykomponerat lag. Frågan på mångas läppar är nog hur högt ÖSK Futsal ska flyga i årets SFL.

Vi ringde upp tränare Fredrik ”Honken” Holmquist för att kolla läget inför premiären borta mot Nacka Juniors.
– Vi har en bra känsla i truppen. Killarna är sugna på att komma igång och det är vi ledare också.

På försäsongen har sportklubben matchat mot varierat motstånd och samlat ihop fullt godkända fem segrar på sju matcher. ”Honken” tycker att det gått bättre och bättre.
– Nu senast mot Skoftebyn såg det riktigt bra ut och killarna visade att de anammat det vi ville. Vi fick de svar vi ville ha från den matchen.

Förra säsongen förlorade ni lite snöpligt borta mot Nacka Juniors efter två insläppta mål på slutet. Hur tufft blir det att möta dem i kväll?
– Det var efter den matchen som jag klev in som tränare förra året. Då lyckades vi vinna några matcher och sedan vann vi mot dem hemma med 10-5. Men Nacka är ett bra lag, de kommer vara med i toppen och slåss i år.

En premiär är speciell och lever ofta sitt eget liv och det är ”Honken” väl medveten om.
– Vi fokuserar på en match i taget och nu är det premiär. Det är en speciell match med mycket nerver inblandat så resten av matcherna kommer nog inte att se ut som imorgon.

Kan det rent utav vara så att det lag som har bäst koll på nerverna drar längsta strået ikväll?
– Ja, det kan vara så enkelt att om vi håller nerverna i styr så kan det gå vägen.

Läs mer på Örebro SKs hemsida