Herish Kuhi klar för ÖSK Futsal!

Han har 49 matcher i allsvenskan och 19 matcher i Superettan bakom sig.
Nu förstärker Herish Kuhi ÖSK Futsal.
– Vi får ett fullbordsproffs, säger chefstränaren Fredrik ”Honken” Holmquist.

Den sista pusselbiten i ÖSK:s trupp inför SFL-säsongen 2018/19 är nu på plats.
Den mycket välmeriterade Herish Kuhi blir 15:e och siste man in i ÖSK Futsals trupp.
Herish Kuhi har tränat med ÖSK Futsal under den senaste veckan, och är spelklar redan till fredagens premiär i SFL då ÖSK Futsal ställs mot Nacka Juniors på bortaplan.
I Herish Kuhi får ÖSK Futsal mängder med rutin, spetsegenskaper, en person som kan lyfta laget både på och utanför plan, och dessutom blir det nu två Kuhi i ÖSK Futsal, då Herish förenas med sin lillebror Dana Kuhi, med 23 A-landskamper i futsal i ryggen.

”Anpassat sig snabbt”
– Vi får ett fullbordsproffs som kan hjälpa både laget och spelare framåt. Med många år som skyttekung i fotboll ser vi fram emot att se hans målnäsa även i futsalsammanhang, säger chefstränaren Fredrik ”Honken” Holmquist och fortsätter:
– Herish har många allsvenska matcher bakom sig för ÖSK men är relativt ny i futsalsammanhang, men han har visat på träningarna i veckan att han snabbt anpassar sig, då han fångar upp både touch, teknik och taktik likt en svamp.

”Har inte velat stressa”
Med Herish Kuhi in i laget så är ÖSK Futsals trupp med 13 + 2 inför stundande SFL-säsong därmed på plats.
– Det tog kanske någon vecka för länge innan de sista pusselbitarna föll på plats, om man ska vara petig, men samtidigt ville vi inte stressa, utan vi har medvetet tagit in de spelare vi önskat, och lagt tid på dom, säger ÖSK:s sportchef Christoffer Wickman och fortsätter:
– Vi har väldigt många nya inför årets SFL-säsong och har bara fyra stycken kvar från i fjol, en stor del av truppen har vi själva valt att inte förlänga med, men några har vi också tappat. Det är klart det inte är optimalt med en sådan stor rotation, men vi är samtidigt väldigt nöjda med den trupp vi i dag har.
Wickman ser med tillförsikt fram mot årets SFL-säsong.
– Den trupp vi har på plats i dag är den bästa som ÖSK någonsin haft, anser jag, däremot är det som sagt många nya och stor rotation och det kommer säkert ta tid innan spelet sitter där. Vi är ödmjuka inför årets SFL-säsong och tar en match i taget.

ÖSK:s trupp i SFL säsong 2018/19
1. Simon Johansson (MV)
2. Adam Friis (MV)
3. Simon Blomkvist
4. Amel Rastoder
5. Henrik Lara Rodriguez
6. Alen Rastoder
7. David Johansson
8. Denis Gerzic
9. Dana Kuhi
10. Jawad Nasir
11. Fredrik Sik
12. Igor Almeida Barros
13. Carl Hägg
14. Mikael Loön
15. Herish Kuhi

Läs mer på Örebro SKs hemsida