En hedersam förlust mot svenska mästarna.

Igår lördag så tog SFC emot regerande svenska mästarna IFK Uddevalla i Thomas Arena.
Hemmapremiär inför dryga 150 personer i hallen och det skapades en härlig atmosfär och inramning kring matchen.

Föreningen vill först och främst be om ursäkt för att livestreamen uteblev.
Vi hade teknikstrul och trots att vi hade 2 timmars konstant telefonkontakt med supporten och tekniker som sköter livestreamen så kunde inte teknikstrulet åtgärdas och detta är oacceptabelt. Vi kommer till nästa hemmamatch mot Hammarby den 2/11 att ha fullt funktionell livestream.
Vi vill att alla ska veta att vi gjorde allt som stod i vår makt för att lösa strulet men lyckades inte.
Nog sagt om detta och nu lyssnar vi vad Coach Micke har att säga om matchen.

– Hemmapremiär och en härlig upplevelse för alla spelare och publik fick se SFC göra en bra match.
Vi startar dock lite trögt och virrigt första 5 minuterna. Vi hamnar återigen i tidigt underläge med två mål. Detta till trots så börjar vi äta oss in i matchen, vi börjar lyckas med pressen och vi börjar komma till goda avslut mot Uddevallas målvakt Viktor Jansson. Adnan reducerar till 1-2 innan spelet sen böljar lite fram o tillbaka, men vi blir samtidigt straffade av deras omställningar. Peymans mål till 3-5 reduceringen var riktigt snyggt skott upp i krysset.
Detta leder till att halvtidsresultatet blir 3-5
Målskyttar första halvlek för SFC är
Adnan Cirak x 2
Peyman Alkoyun x 1
I paus känner vi verkligen att vi är ordentligt igång och med i matchen, vi justerar även hur vi ska jobba i vår defensiv. Jag tycker verkligen vi gör en riktigt bra andra halvlek där vi pressar Uddevalla kraftigt. Vi vinner bollen högt upp i planen och skapar massor med målchanser. Uddevalla kommer dock i många kontringar men Martin i SFC målet har verkligen vaknat på rätt sida idag och gör många bra räddningar som håller oss kvar i matchen. Han får också väldigt bra hjälp av ett kollektivt jobbande SFC försvar. Vi går i slutet av matchen upp till 5-5 och lika läge, där Uddevalla tyvärr gör 5-6 direkt nästan och därmed blir slutresultatet 5-6, surt sa räven.
Målskyttar SFC i andra halvlek:
Alexander Pihlmark x 1
Henok Berhane x 1

Summering:
Vi är värda minst 1 pinne idag och vi ger publiken som var o titta ett kvitto på att SFC kommer vara att räkna med framöver. Vi gör en mycket bra andra halvlek och vinner den med 2-1. Uddevalla var nog lite imponerade över kvalitén vi har och vi ska verkligen vara stolta över vår prestation. Samtliga grabbar gör det bra idag!
Nu har vi mött sveriges två bästa lag i dom första två omgångarna och vi har mycket härliga matcher o se fram emot framöver. Vi fortsätter jobba!

Vi tackar Micke för hans summering av matchen och ser fram emot nästa hemmamatch mot Hammarby IF futsal den 2 november.

// SFC

Publicerad: 2018-10-21 11:30

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida