ÖSK Futsal startar P06-lag!

ÖSK Futsal växer.
Nu kan föreningen avslöja att de startar ett P06-lag.
– En otrolig möjlighet för oss som klubb, säger ÖSK:s Johan Ivhall.
Sedan Spartak Örebro i början av 2016 klev in i ÖSK Alliansen och blev ÖSK Futsal så har det bara funnits seniorverksamhet i klubben. Men inte längre.
Tidigare i år kunde ÖSK Futsal berätta att ett U-lag startat, och i dag presenteras ytterligare ett lag i ÖSK Futsal-familjen.
ÖSK Futsal växer, och fler lag ser snart dagens ljus.
Nu står det klart att ÖSK Futsal startar upp ett futsallag för pojkar födda 2006. Det är Rynninge IK:s framgångsrika P06-lag som tar klivet in i ÖSK Futsal.
”Är det naturliga valet”
P06-laget tillhör i dag ett av landets bästa P06-lag, de har sopat rent det mesta som går att vinna i stan i sin kull, och även utanför Örebro Län. De spelar mot killar som är bådeett och två år äldre, i både cuper och seriespel.
– En otrolig möjlighet för oss som klubb att kunna utveckla futsalen i staden samt väldigt bra och intressant för framtiden, säger ÖSK:s Johan Ivhall.
Lukas Fritz är administrationsansvarig för P06-laget, och säger följande om att tidigare Rynninge IK-laget nu tar klivet in under ÖSK Futsals vingar.
– Vårt lag har alltid satsat mycket på det som fotbollen kallar inomhussäsongen men som vi givetvis kallar Futsal. Vi vet hur mycket futsalen betyder för tekniken, spelförståelseoch att fatta snabba beslut som man sedan tar med sig ut på gräsplanerna. Vi är ett mycket tekniskt och spelskickligt lag som har passningsspelet och spelförståelsen som viktiga hörnstenar, säger Lukas Fritz och fortsätter:
– Vi är övertygade om att ÖSK Futsal har den bästa organisationen och mest resurser för att vi ska kunna ta vårt lag vidare till nästa nivå. ÖSK Futsal är det naturliga valet om man vill fortsätta utvecklas som spelare och lag.
Fritz ser med tillförsikt fram mot vad som komma skall.
– Vi ser framtiden som mycket ljus. Vi är ett hårt arbetande lag med mycket glädje till fotbollen. Vi känner att med en stark grund och vidare satsning inom Futsal tillsammans med ÖSK Futsal, så kommer vi att lägga en fantastisk grund för vidare spel utomhus. För oss är detta den perfekta kombinationen, för varför välja när man kan satsa på båda, och båda delar är också viktiga för att vidareutvecklas som spelare och lag.
Varmt välkomna till ÖSK-familjen, grabbar!

Läs mer på Örebro SKs hemsida