CAP ÄR KLAR!

Vi kan med glädje meddela att Sebastian ”sebic” Nygårds, vår lagkapten förlänger sitt avtal över säsongen 18/19.

Coach Mickes tankar om detta

” En mycket viktig förlängning! Sebic är vår lagkapten och en viktig kugge i lagbygget. Han är en spelare som gör allt för laget och är en mycket hårt jobbande pivot.
Jag anser att han är lite av en mästare på att vara den där jobbiga spelaren på offensiv planhalva som motståndarna hatar att möta. Dessutom är han en grym kontringsspelare. Vi kommer ha stor nytta av Sebic på och utanför planen även denna säsong”

Vi ställde även lite frågor till huvudpersonen själv om förlängningen.

1: Sebic, du är nu klar för säsongen 18/19. SFC:s debutsäsong i SFL. hur känns det?

– Det känns bra, truppen är intressant och vi har duktiga spelare. Jag ser fram emot säsongen, vi hade som målsättning att vara i SFL säsongen 18/19 och nu är vi här. Resan ska bara fortsätta nu.

2: Vad tror du om kommande säsong?

– Jag tror och hoppas att så många som möjligt kommer och stöttar oss i Thomas Arena. Futsal blir större och större för varje år.

3: Säsongen kommer vara lång o tuff med mycket matcher. Vad tycker du om ligans nya modell med rak serie över 26 omgångar?

– Jag ser bara positivt på det. Som jag sa innan så blir futsalen bara större o större för varje år. Ju fler matcher det finns i olika städer, oavsett storlek på stad, så kommer mer och mer personer bli intresserade och börja följa sporten och stödja sitt lag.

4: Macron är ny klädleverentör till SFC. Vad tycker du om kläderna?

– Kläderna är sköna, bekvämt material och snygg design.

5: Till slut, när säsongen summeras i sista omgången den 31 mars. Vart hittar vi då SFC i tabellen?

– Jätte intressant fråga. Förra året om jag inte minns fel sa någon att vi skulle förlora båda mötena med Täfteå IK i kvalet. I år ska vi tydligen ha svårt att få tvåsiffrigt i poängkolumnen.
Det gör ingenting att vi e nykomlingar, vi vet om det själva. Men vi är här av en anledning. Vi är här för att stanna, sen etablera oss, för att sen utmana!

Vi tackar Sebic för pratstunden och ser fram emot säsongen 18/19.

// SFC

Publicerad: 2018-09-23 10:53

Läs mer på Strängnäs futsals hemsida