Målfest när Sverige slog Nordirland i EM-kvalet

På onsdagskvällen var det äntligen dags för Sveriges andra match i det preliminära EM-kvalet. I denna match ställdes Sverige mot värdnationen Nordirland. Sverige hade sedan tidigare en seger och Nordirland hade en förlust i bagaget.

Sverige inleder matchen med mycket bollinnehav mot ett försvarande Nordirland som sköter uppgiften bra och som till och med skapar en farlighet mot Amanda Olsson i målet.

Fem minuter in i matchen får Sverige till slut hål på Harkness efter att Chamoun serverat Vaseghpanah en pass som hon inte har problem med att förvalta. Weatherhall kvitterar kort därefter med ett distansskott.

Sverige fortsätter med sitt bollinnehav och varvar fina passningar med oskärpa i passningsmomenten. Chamoun kan sedan göra 2-1. Med sex minuter kvar till paus så får Sverige en omställning som Vaseghpanah utnyttjar på allra bästa sätt, hon kan kyligt utöka den blågula ledningen.

Chamoun vill dock inte vara sämre än sin kamrat och kan också göra sitt andra mål för matchen, med minuten kvar till paus.

LÄS ÄVEN: Belgien kryssade mot Nederländerna i EM-kvalet

Den andra halvleken inleder Sverige på bästa vis, och Varli kan med två snabba mål öka på den svenska ledningen till 6-1. Sverige vinner till slut med 8-3 där de två sista svenska målen kommer från Aguliar.

Trots den svenska målkavalkaden så är det Alice Harkness som själ uppmärksamheten när hon vid ställningen 7-2 gör mål, där hon från eget mål sparkar in bollen bakom Amanda Olsson till publikens jubel.

Matchfakta

EM-kval

Nordirland – Sverige 3-8(1-4)

Målskyttar, Nordirland: Megan Weatherhall, Alice Harkness, Beth McKay 

Målskyttar, Sverige: Nazanin Vaseghpanah 2, Daniela Chamoun 2,  Susan Varli 2, Isabel Maria Aguliar

Läs hela nyheten på Futsalmagasinets hemsida

Inlägget postades i Nyhet taggat med . Skapa ett bokmärke för länken.