Klara för slutspel!

Nu kan vi äntligen säga utåt att vi är klara för SM-Slutspel efter vinst mot Nacka Juniors FF.

Matchen började darrigt för Spartak. Nacka satte press och hade bollinehavet. Med spelare som Ammar Ahmed, Erik Figueroa, Ricardo Persson Gray & Linus Christensen skapade Nacka mängder med chanser och tog ledningen med 1-0 efter 2 min. Man märkte på en gång bara på Nacka spelarnas anfallsspel att de hade spelat högre upp i seriesystemet. Några har spelat allsvenskan, superettan och varit ungdomsproffs men i fotboll gör det inte så mycket.

Det tog ett tag innan Spartak fick igång sitt rull och då gick det vägen. Med ett låg försvar och kontringsspel kunde Spartak vinna matchen med 6-3.

Ett glädjande besked var att Senad Berisha var tillbaka på plan och gjorde självklart poäng. Dana Kuhi och Pontus Reinholdsson som är nya i laget var också uttagna men Dana Kuhi var den som fick speltid.

Vi hann prata lite grann med Dana efter matchen.

Första matchen Dana, hur känns det?
– Känns riktigt bra, har haft lite problem med revbenet men allt kändes bra. Nu är vi klara för SM och jag är sjukt stolt över grabbarna idag. Nu satsar vi på att vinna serien, Falcao står på näst och de ska vi försöka slå.

Hur kändes samspelet?
– Tanke på att det är första matchen, är jag nöjd. Vi spelade enkelt och kontrade oss till en seger. Precis som Leffe gick igenom. Jätte lätt att komma in i laget, ett super välkomnade av allihop. Skönt att få göra 2 poäng också, 1 mål och 1 assist.

Publicerad: 2016-01-17 20:50

En nyhet från Spartak Örebro.
Läs mer på Klara för slutspel!.