"Ett SM-slutspel hade varit roligt att spela"

Tyvärr följer inte Erik Nilsson med oss till Uddervalla och spelar SM-slutspel. Brage vill inte att han åker med och kanske skadar sig.

Så här säger sportchefen Johan Ivahall om situationen.
– Jätte tråkigt att det inte blir ett SM-slutspel för Erik. Tyvärr för honom, tråkigt för oss. Min åsikt är att han absolut håller landslagsklass i futsal men som tyvärr inte får visa det under SM. Jätte tråkigt, men vi önskar honom all lycka denna säsong.

Jag har varit i kontakt med Erik och frågat honom lite grann. Så här har han svarat.

Du har varit med ett tag nu och känt på futsalen. Hur tycker du det har gått?
– Tycker att det har känts bra. Jag hade inte spelat organiserad futsal innan men har alltid tyckt att det är sjukt roligt. Det är mycket taktik och varianter som man ska lära sig men allt blev lättare när man hade bra spelare bredvid sig.

Det blir tyvärr inget SM för dig då din klubb Brage inte vill att du följer med. Vad känner du?
– Det stämmer. Är såklart väldigt synd, ett SM-slutspel hade varit roligt att spela men jag förstår samtidigt Brage. Jag har varit tydlig med att ”utomhusfotbollen” är prio ett hela tiden men hade som sagt varit grymt att varit med.

Vad är anledningen bakom att du inte får följa med?
– Anledningen är att vi är inne i en hård träningsperiod nu med Brage och om jag skulle åka på en skada så skulle jag missa en viktig tid med träning/matcher.

Hur tror du det går i SM-slutspelet?
– Vi har varit riktigt bra hela säsongen hittills så jag tror att grabbarna fixar en medalj. Sen hade det såklart inte gjort nånting om det är guld dom kommer tillbaka med!

Försäsongen har dragit igång för dig i din nya klubb. Hur går dina tankar där?
– Det är inte den roligaste perioden på året men det är något som man måste ta sig igenom. Vi tränar hårt just nu men i februari börjar träningsmatcherna så det blir roligare då. Allt har känts bra hittills och jag trivs väldigt bra!

Publicerad: 2016-01-26 12:15

En nyhet från Spartak Örebro.
Läs mer på ”Ett SM-slutspel hade varit roligt att spela”.