Referat: Norrköping Futsal Klubb – Täfteå IK

Säg den glädje som varar? Vi lyckades inte ladda om riktigt efter lördagens urladdning mot Örebro FC, en match som krävde en del från samtliga spelare. Tror det visade sig för även Örebro FC, som också gick rejält på pumpen mot Team TG med hela 9-2 under söndagen. Om samtliga spelare gjorde en bra insats mot ÖFC, så gjorde samtidigt samtliga spelare en mindre bra insats mot Norrköping FK. Det räcker så långt om alla spelare går ner sig några procent i kapacitet, oavsett anledning, det gör att laget fungerar sämre. Mot Örebro spelade vi för varandra, hjälpte varandra över hela banan och hela matchen. Mot NFK gjorde vi inte samma jobb och blev oftare utelämnade en mot en, något vi ville undvika då vi visste att NFK värvat in några riktigt vassa lirare, som är bra på just detta.

Norrköpings gameplan var precis som förväntad. De backade hem rejält och högg mycket effektivt när läge gavs, något som inte borde varit någon överraskning, men som ändå verkade bli det. Kanske hade vi underskattat hur bra Norrköping är. Det här satte oss i skiten ganska omgående genom två baklängesmål som de gör genom två omställningar. Men vi drar också på oss fem frisparkar tidigt i matchen och får spela i stort sett halva halvleken med både två måls underläge och risken att dra på oss en straff. Det gjorde att vi var tvungna att dra oss hemåt och inte pressa så mycket, vilket passade NFK bra då de helst ville stå nere hos egen målvakt och spela boll. Vi hade inget annat val än att vänta ut halvleken så vi kunde nollställa frisparkarna. Det lyckades vi med och vi lyckades också skapa några lägen som en annan dag hade gått in, t ex Näslunds insida stolpe. I övrigt skötte sig NFKs målvakt mycket bra och tog det mesta vi laddade mot honom. Ska också tilläggas att Felix gör några overkliga räddningar, som håller oss kvar i matchen halvleken ut.

Andra halvlek var vi såklart tvungna att flytta fram laget för att få fram ett mål. Det lyckades vi bra med. Andra halvlek började vi få tillbaka lite av det vi såg mot ÖFC och det gav också mål efter ca 3 minuter, då #wennewow gör en makalös dribblingsräd genom Norrköpings täta försvarsbox. Wennebros avslut går i stolpen, men där står Näslund och trycker in bollen! Följande tio minuter försöker vi med allt vi har att bryta ner NFKs låga försvar, men inget verkar fungera. Då kliver kapten Forsmark fram och tar en snabb frispark till Andrieu, som sätter kvitteringen! I de läget är vi det bättre laget och känner att vi har vinstläge, men bara minuten senare bjuder vi hemmalaget på ännu ett mål, ett mål där vi går bort oss fullständigt. 45 sekunder senare drar vi på oss en frispark, då vi återigen fallit in i att vi inte hjälper varandra. Frisparken lyckas Norrköping med och sätter bollen med ackuratess från kortlinjen. Nu blev goda råd dyra och här kommer det visa sig att vi coachar bort oss helt och hållet. Vi beslutar att Felix ska kliva upp och spela som femte utespelare, det reagerar NFK på direkt och sätter frenetisk press. Det här resulterar i tre mål i, i stort sett, öppen kasse.

Norrköping lyckades väldigt bra med sin defensiva taktik, medan vi i Täfteå lyckades mindre bra med vår gameplan. Trots allt fixar vi fram 2-2 från ett väldigt svårt läge och hade vi bara varit lika bra som mot Örebro hade detta kunnat sluta annorlunda. Vi får ändå imponeras av NFK som verkligen håller sig stenhårt till sin, om än tråkiga, men ack så effektiva gameplan. Det är också imponerande hur bra de hanterade fem mot fyra spelet, kanske bäst i ligan på detta? Även omställningarna håller hög klass och Norrköping är ett helt annat lag det här året, än vad vi såg förra säsongen. Många lag kommer få det jobbigt mot NFK. Stora kliv framåt för Norrköping Futsal Klubb, som kammat till det mesta runt laget. Både taktik och evenemang sitter mycket bättre. De börjar växa in i SFL-kostymen – se upp där ute!

Vi i Täfteå ligger fortsatt pyrt till med endast tre poäng efter sex matcher spelade, men ett stundande derby mot Team TG håller lågan i liv. TG har hela åtta poäng nu! Matchen har alltid varit viktig, men efter denna helg blev matchen helt plötsligt ännu viktigare. Mer om det senare.

Publicerad: 2015-12-07 11:00

En nyhet från Täfteå Futsal.
Läs mer på Referat: Norrköping Futsal Klubb – Täfteå IK.