Referat: KFUM Linköping – Täfteå IK

Tidig uppstigning för hotell-frukost i Örebro, för att sedan åka vidare till Linköping, det är ju bara runt hörnet. Kommer fram i god tid till den otroligt fina arenan, som tyvärr var utrustad med ett plastgolv. Parkett och arenan hade varit av högsta klass i ligan.

Hade vi lärt oss något från gårdagens match mot Spartak var det att minimera misstagen, men matchen börjar med att vi släpper in mål redan efter 21 sekunder! Återigen är det en frispark som vi inte klarar att hantera särskilt bra. Efter det följer en kamp, där Linköping med sin tyngd är det bättre laget och vi har ganska svårt att freda oss. Det håller fram till tio minuter spelade då vi släpper till kontring och friläge som resulterar i 2-0. Fyra minuter senare gör vi återigen ett dåligt försvarsarbete och 3-0 är ett faktum. Bara någon minut efter det skjuter Wennebro i ribban och där kände man att vi var värda ett mål, men känslan var samtidigt att det inte var vår dag. Vi tar dock med oss 3-0 till halvtidsvila, även om det faktiskt kunde varit mer än så.

Andra halvlek börjar blytungt med att vi tappar boll, Linköping ställer om blixtsnabbt och tåpajar en tunnel på Marek in i mål. 4-0 redan efter 57 sekunder! 5-0 kommer genom flera situationer där bollen verkligen inte studsar vår väg, tillslut hamnar Marek i en utrusning där han förlorar ett motlägg, ett motlägg som dessutom letar sig in i mål. Men trots detta gör vi ändå återigen en bättre andra halvlek, vi jobbar oss in i det och firma Lidberg/Wennebro spelar vackert in 5-1 med 10 minuter kvar att spela. Hoppet lever! Vi får vänta länge på 5-2, men det kommer med fyra minuter kvar att spela och självklart är det samma firma som fixar målet. Denna gång ger 5 mot 4 med Marek som utespelare resultat. Men det är inte vår dag då vi bara 20 sekunder efter detta släpper in 6-2. Vi fortsätter med 5 mot 4 efter det och får utdelning igen, denna gång spelar Marek fram Alaa till 6-3. Det återstår nu 2 minuter och 45 sekunder. Det skulle visa sig att den tiden inte räckte, Linköping kunde freda sig och gå hem med en rättvis seger.

Vi får vår vana trogen sota för tidiga misstag, men även misstag senare i matchen i väldigt avgörande lägen. Om vi var nära vinst mot Spartak, så var vi ganska långt från vinst här. Linköping har förbättrat sig enormt från förra säsongen. De spelar hårt, snabbt och tekniskt. De kommer fälla många laga framöver. Samtidigt får vi inte igång vårt spel på samma sätt som mot Spartak och vi är väl egentligen inte ens nära att vinna. Vi åker hem med noll poäng från de inledande två matcherna. Bara att ladda om, göra en sjukt bra träningsvecka. Till helgen väntar Falcao och Nacka, två riktigt bra lag.

Publicerad: 2015-11-09 15:02

En nyhet från Täfteå Futsal.
Läs mer på Referat: KFUM Linköping – Täfteå IK.