Dubbelt äventyr!

Då har vårt nyförvärv landat och det var en något sliten Juan Paixào som dök upp sista kvarten på träningen i idrottshuset.

Juan hade då varit på resande fot i över 24 timmar så det var inte så konstigt att han var lite trött. Vi avslutade denna första kväll med en sen middag hos vår sponsor Texas Longhorn där Juan fick berätta lite om sig själv. Med var också Anderson som fick agera tolk.

Juan Paixào är från Sao Vicente som har 350 000 invånare och ligger i delstaten Sao Paolo. Han kommer från en fotbollsfamilj med två syskon där både brodern och systern spelat fotboll. Själv började han som 6 åring och det var inte så konstigt med tanke på att pappa är en fotbollsentusiast. Har spelat i länslaget som kallas Selecao Santistao. Under sin uppväxt har han haft samma tränare som upptäckte och tränade Neymar. Juan menar att det är många duktiga fotbollspelare som kommer från Sao Vicente.

Vi frågar naturligtvis vem som är Sveriges bästa fotbollspelare, då blir han tyst. Motfrågan kommer ganska omgående…fotboll eller futsal? Fotboll så klart.. Ibrahimovic säger han med ett leende.

När han fick frågan om spel i Sverige så blev han jätteglad. Juan nämner att det är en gåva från Gud att få komma till Sverige och spela i högsta ligan. Det är en dröm som kommer i uppfyllelse när han får chansen att spela här. Familjen blev verkligen stolta och glada när erbjudandet kom.

Vi frågar vilka styrkor han har i futsal och han svarar med glimten i ögat. Jag är inte som Anderson, jag passar bollen. Stort skratt utbryter kring bordet. Men säger sen att han är en kreativ spelare som gärna hittar bra lösningar. Han nämner också att han är vänsterfotad. Juan blev imponerad av idrottshuset och tycker att hemmaplanen är riktigt fin. På frågan om han upplevt snö svarar han nej. Vi ler och hälsar honom välkommen till Sverige!

Detta är naturligtvis en stor dag även för Spartak. Vi prövar att värva en spelare från Brasilien och är väl medvetna om omständigheterna. Juan har fått fina vitsord och vi kände att vi ville pröva. Nu väntar dubbla äventyr. Juan som kommer till Sverige och direkt blir matchad mot svenska mästarna IFK Göteborg Futsal. Tuffare debut är svårt att hitta. Men han är redo för sitt äventyr. Vårt äventyr startar också här. Vi kommer lära oss en hel del av detta och skaffa oss erfarenhet inför framtiden. Vi är Spartak Örebro FC, en futsalförening i framkant.

Juan Paixào 25 år
Från Sao Vicente (Sao Paolo)
Familj
Mamma 55
Pappa 51
Bror 23
Syster 17
Får veta att han även fått sin musiksmak från sin pappa. Scorpions, Metallica, Iron Maiden och Guns and Roses är några av hans favoriter. Av någon anledning gillar Juan även samba!

//Leif Järnkvist

Publicerad: 2015-10-14 23:29

En nyhet från Spartak Örebro.
Läs mer på Dubbelt äventyr!.