Upprop: Mer futsal i media!

Förra helgen spelades ännu ett SM i futsal och mediatorkan var som vanligt öronbedövande.  Inte ett ord i Sportspegeln eller TV4 sporten och inte en rad – inte ens i resultatbörsen – i tidningarna dagen efter. Vilka sponsorer vi sponsra en idrott som inte syns? Vilka spelare vill spela i lag som måste ta ut skyhöga avgifter för att det inte finns sponsorer?  Och så går det runt. Vems fel är det då att det aldrig blir bättre? Det är lätt att skälla på SvFF som inte gör något men återigen, det finns inga resurser för detta.

Därför ligger det på respektive förening att se till att de lokala reportrarna är på banan. Tex att inför varje hemmamatch skicka ett färdigt material som denne kan renskriva. Se till att hen har bra foton att använda etc. När det väl börjar skrivas i lokala media kommer det även synas högre upp i den mediala hierarkin.

När vi spelade det viktiga EM-kvalet på hemmaplan för någon månad sedan var det samma tystnad. Samma kväll som vi spelade ödesmatch så valde SvT att visa 10 minuter backhoppning och skidskytte på sina 15 minuter den kvällen. Och inte ens resultatet från landskampen.

Umder SM i Karlstad förra helgen var det som sagt också knäpptyst i media. Samtidigt betalar vi alla TV-licensen för att vi skall ha råd med en objektiv och oberoende bevakning av omvärlden, den sk Public service där TV1 och TV2 ingår. Tanken med public service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till opartisk och mångsidig information inom olika områden.  Ett public service-företag ska spegla omvärlden ur många olika perspektiv.

rally2

 

Då blir det lite konstigt att läsa ovanstående nyhet från Värlmlandstidningen där vi nu kommer få ännu mer Rally och föjdaktligen ännu mindre futsal i TV? Jag mailade Johan Ejeborg för att få vägledning. Han hänvisade till sin chef men sade också att jag inte kommer få svar på ett tag för alla skidsändningar. Därför startar vi ett upprop för att se om det är som jag tror, att det finns ett stort intresse för att se mer futsal i TV och annan media och följdaktligen mindre rally, backhoppning och skidskytte – sporter som tillhör vårt kulturella arv men knappast sporter som förtjänar ännu mer uppmärksamhet för de få som bryr som om dessa sporter.

Klicka här för att skriva på för mer futsal i media!

 

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.