Marcus Gerd är folkets spelare 2015

Marcus Gerd vinner folkets pris 2015 efter överlägsen vinst.

folketsspelare2015

Vi fick en intervju av Marcus mitt i firandet:

 Grattis Marcus till segern, vem är du?

marcus_gerd
Tack så mycket! Mitt namn är Marcus Gerd och jag spelar i futsallaget IFK Uddevalla Futsal.

Vilka meriter kan du skryta med?
Inom futsalen har jag väl inte hunnit samla på mig allt för många meriter ännu. Men ett SM-silver och en uttagning till futsallandslaget är de meriter jag rankar högst.

Varför vann du denna titel?
Jag tror att jag vann för att folk tycker jag är en duktig futsalmålvakt. Sedan har jag även ett väldigt stort stöd från de som är intresserade av futsal i Uddevalla, vilket givetvis hjälpt mig i röstningen.

Platsar du i landslaget tror du?
De målvakterna landslaget har för tillfället tycker jag är väldigt duktiga och jag försöker lära mig mycket från dem. Men absolut tycker jag att nästa steg att ta inom futsalen är att komma med i landslaget för att utveckla mitt spel ytterligare.

Vilka vill du tacka för denna titel?
Jag vill tacka alla som har tagit sig tid och röstat på mig, jag uppskattar det väldigt mycket!  Även ett extra tack till alla inom IFK Uddevalla Futsal.

Hur ser du på att satsa på futsal istället för fotboll eller hur kan du satsa på båda samtidigt?
Eftersom futsal är så fruktansvärt kul hade jag absolut varit beredd att satsa på det. Hittar man en bra lösning till att satsa på båda så ser jag inga problem med att kunna göra det, i alla fall som det är idag. Om några år kanske det är annorlunda i och med att futsalen hela tiden växer och blir större.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap?
Min bästa egenskap är nog mitt reflexspel. Sedan finns det alltid många saker att förbättra för att bli en komplett futsalmålvakt.

Vad är ditt mål med futsal?
Mitt mål och en dröm med futsalen är självklart att få representera landslaget. En framtida dröm är även att bli proffs och få möjligheten att träna och utvecklas dagligen inom futsalen.

Tack Marcus och lycka till i höst.

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.