Henrik Bergdahl årets ledare!

Efter en veckas hård och oerhört jämn omröstning av årets ledare vann till slut Henrik Bergdahl, Täfteå med endast fyra rösters marginal över Fredrik Augustin, Avenyn United.

arets_ledare

Vi fick tag i Henrik sent i går natt när han firade titeln på pizzerian i Täfteå;)

Grattis Henrik till titeln som årets ledare i Svensk futsal. Varför har så många röstat på dig?
– Har genom att verkat som tränare i ca 15 år skaffat mig ett stort kontaktnät och tror att jag är den typen som försöker bry mig om alla och då är nog detta ett sett att ge tillbaka. Sedan har vi i min kollega Magnus Lönnberg personen som är grym på sociala medier och tillsammans med ungtupparna i min trupp och en engagerad familj så har vi spritt omröstningen väl till alla som vill rösta på mig.

Vem är Henrik som person utanför futsalen?
Trebarnspappa, 8,5 och 1 år. Egenföretagare inom ekonomi som jobbar mycket och då utanför familj, futsal och jobb finns inte så mycket mer tid. Bor i villa i den lilla byn Täfteå, 1500 invånare, men är uppvuxen i Arvika i Värmland och född i Borås.

Berätta om din förening och din roll där?
Täfteå IK är en liten förening som lyckats väl, fotbollen i div 3, futsal i SFL, en av de största skidföreningarna i distriktet med folk i de yngre landslagen samt bra historik i innebandy. Föreningen har på slutet börjat samarbeta med grannbyn Sävar vilka bidragit med några spelare.

Har väl själv varit den ledande personen för herrfotbollen i 15 år. Slutade dock som tränare 2013 och fick en grym ersättare som tagit det vidare, har mer en roll bakom nu. Kört futsslsatsningen sedan start och i år fått med mig Mange Lönnberg. Satsar mer och mer mot futsal.

Gör du någon insats för futsal även utanför föreningen?
Jobbar i TK i Västerbotten och är futsalansvarig. Startade själv upp seriespelet i Västerbotten och har gått från 40 lag till 160 lag på fyra år. Satsar på 200 lag kommande år.
Jobbar även i Futsal&Beachsoccerkommitten för Svenska Fotbollförbundet med utvecklingsfrågor för främst futsal.

Hur skall du fira detta?
Skall njuta av att vara ledig med dottern på förmiddagen imorgon och nog surfa runt och gotta mig lite på sociala medier.

Hur skall du bli en ännu bättre ledare nästa år?
Behöver kompetensutveckla mig för att få nya idéer för att vidareutveckla vårt spel.  Kan jobba ännu mer för att alla i truppen skall utvecklas och vars delaktiga. Sedan skulle jag behöva jobba på mina röstresurser. Hört mig inspelad en del i år och inser att jag inte direkt skriker ihjäl någon. Slutligen skall jag ta det break som är nu till att jobba med att ge föreningen ännu bättre förutsättningar inför kommande vinter.

Vad tycker du är viktigast för svensk futsal att jobba med när det gäller utveckling av sporten?
Ledarutveckling samt få igång mer och bättre seriespel på distriktsnivå.

Om 5 år, vad gör du då inom futsal och var befinner sig Svensk futsal då?
Är med stor sannolikhet kvar i klubben och har förhoppningsvis etablerat Täfteå som en elitklubb trots hårdare konkurrens. Jobbar nog sannolikt med någon roll för SvFF. Framtiden ser ljus ut för svensk futsal med den vintersäsong vi har och med hallar. Är övertygad om att vi kommer tom överträffa målen och vi kommer se en explosion av duktiga spelare på samma sätt som innebandyn hade när den kom fram.

Grattis Henrik önskar alla hardcore futsal fans i Sverige!

bergdahl