Haris Curovac är Sveriges bästa domare

Haris Curovac från Märsta vann röstningen om årets domare stort. Här kommer en intervju med honom mitt i firandet.

Haris Curovac Årets domare 2015

Haris Curovac Årets domare 2015

Grattis Haris till titeln som årets domare i Svensk futsal. Varför har så många röstat på dig?
Tack! Många vänner har hört talas om röstningen. Sen har det spridit sig till mina elever, så det är många som har röstat.

Vem är Haris som person utanför futsalen?
Jag är 29 år gammal, jag är gift och har en son på 18 månader. Jag arbetar på en skola och tycker om att bidra till ungdomars utveckling. Jag har ett stort intresse för fotboll privat men även fiske och årligen ger jag mig ut på flera fiskeresor. Det är avkopplande mellan allt dömande. Jag försöker också vara hemma med min familj så mycket som möjligt. Varje dag är en unik dag med en så liten pojke.

Varför dömer du futsal och vad är ditt slutmål med detta?
Precis som många futsalspelare så vill jag också ha något roligt att göra på vintern. Det sätter matchledarledaregenskaper på prov och jag håller mig även sysselsatt inom dömandet på vintern då det kan vara tråkigt annars. Målet är att utvecklas för varje match och lära mig nya saker. Givetvis vill jag döma så högt upp som möjligt.

Vilket är ditt största feldomslut som du gjort i futsal och hur reparerade du detta?
Har inte gjort några stora missar i futsalen men i fotbollen har man gjort några nybörjarmisstag men dom har man lärt sig av och inte tagit med till futsalen.

Hur skall du fira detta?
Jag får nog bjuda eleverna på något gott.

Hur skall du bli en ännu bättre domare nästa år?
Genom att döma med bla Nilholt så lär man sig väldigt mycket. Sen hoppas jag att våra observatörer i SFL ska utvecklas mig ännu mer.

Vad tycker du är viktigast för svensk futsal att jobba med när det gäller utveckling av sporten?
Jag tror att alla får höja sig ett snäpp från domare, landslagsspelare, SFL och förbunden. Och inte nöja sig med det här utan fortsätta utveckla futsal i Sverige.

Om 5 år, vad gör du då inom futsal och var befinner sig Svensk futsal då? 
Jag hoppas att jag är en toppdomare i svensk futsal.

Om det fanns en fair play trophy, vem/vilka skulle få denna och varför?
Tycker att lagen/tränarna i SFL har skött sig mycket bra under säsongen. Men om jag ska lyfta fram någon som har gjort extra stort intryck på mig i svensk futsal så är det en ungdomstränare i Märsta IK, Philip Alouch. Det är en ung tränare som bara är 17år, han tränar ett gäng grabbar som är 00/01. För ett par år sedan kunde de knappt sparka på en boll. Men nu behärskar de futsalens alla konster från teknik, taktik, snabbhet, anfall och försvar. Fortsätter den här utvecklingen så tror jag att inom några år så kommer de vara aktuella för SFL.

årets_domare 2015

 

Sagt om Haris:

  • Haris är en lugn och trygg domare man kan resonera med i stridens hetta utan att det blir dålig stämning.
  • Han är mycket professionell i sin bedömning när jag sett honom döma futsal kvalet, han har även varit med och dömt i Märsta Indoor som är en inomhuscup för åldrarna 7-14 år och lugnt och pedagogiskt har han lärt ut futsalens regler till små killar och tjejer,
  • En mycket bra domare som alla spelare och ledare respekterar, både gamla som unga
  • Haris dömer mycket proffesionellt på alla nivåer. Alltid tydlig i sina domslut.
79 Kommentarer

Kommentering är stängd.