Första landslaget – del 3

SM 2004 blev startskottet för landslaget. De bästa spelarna från SM togs ut och kryddades med subjektiva bedömningar från mig egen sida. Laget ställde upp i den nu avsomnade Dreamteam cup i Stockholm. Cupen var högklassig både avseende lag och arrangemang, trots att den spelades med five-a-side regler.

1a_2004

Laget bestod av hyfsade spelare på väg ner samt unga på väg upp och

är enligt mig den ideala mixen på ett futsallag. Vi slog alla lag utom i finalen där vi föll på straffar mot ett bra lag bestående av grabbarna från Haninge. Dom kom senare att bilda stomme i Stockholm All Stars – vinnarna av SM 2005.

Att sätta upp ett landslag bara sisådär var inte populärt på SvFF så jag fick mig en åthutning och böt då namn till Stockholm All Stars. Jag vann där SM 2005 med SAS tillsammans med många av haningespelarna. Men det första landslaget måste ju också spela en landskamp – annars är det inget landslag.

Jag fick då en inbjudan från Irans fotbollförbund om att komma dit och spela mot deras landslag. Erbjudande kom via Abbas Razavi som var haningekillarnas tränare i fotboll. Abbas hade varit coach högt upp i fotbollen i Iran men harvade nu i divison fem. Resan kan du läsa om här. Vi fick tio sidor i Offside och många erfarenheter rikare.

Cupen vi spelade var sanktionerad av FIFA så det är defacto vår första officiella landskamp. Något SvFF helst vill glömma. Vi fick storstryk med 7-1 men fick uppleva futsal på riktigt.

sas_iran_500_2

Resan till Iran gav ytterligare blodad tand och kampen för ett landslag ”på riktigt”  fördes sedan vidare med diverse landslag, i brist på SvFFs intresse. Men 2011 kom det äntligen efter mycket tjat och gnat från min sida så nu får dom sköta det också. Här är vårat andra landslag:

sweandorrra2013

 

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.