Debatt om hallbristen

Ikväll var det sk hearing angående hallbristen i Stockholm och vi fick chansen att fråga ut våra politiker i frågan. Panelen bestod av M, V, FP, MP och SP men anmärkningsvärt nog inte Centern. Dom kan ju glömma att få idrottsrörelsens röst med ett sådant ointresse. Åhörarna kom från alla de möjliga idrotternas föreningar men futsal var som vanligt inte representerade om man inte räknar mig.

Efter lite smågnabbande i början om vad som tidigare lovats och vad som lovades nu, blev det ja/nej röstningar med skyltar i panelen. Frågorna var dåligt ställda av moderatorn och alla partier svarade alltid samma svar efter visst sneglande på varandra först. Vid vissa röstningarna var frågorna så dåligt ställda så det var svårt att svara varken ja eller nej. Efter bara ett par röstningar lades proceduren ner eftersom det inte gav något.

Modeordet för dagen var jämställdhet. Dvs att tjejer skall beredas tider i hallar på samma premisser som killarna. I de nya fördelningsprinciperna, de som reglerar vem som får de ynka halltiderna, har en ny mening smugit sig in – att fördelningen skall vara jämställd. Stockholm Futsal Club har i en skrivelse till idrottsnämnen i våras bett om en utökning av denna mening från jämställdhet (mellan könen) till jämlikhet omfattade allas lika värde och då speciellt alla invandrare som idag låses ute från hallarna eftersom de traditionella inomhussporterna prioriteras före t.ex. futsal.

Publiken fick ställa frågor till panelen och undertecknad laddade för en fråga just om ovanstående men plötsligt var kvällen slut.

Efteråt passade jag på att fråga hallaristockholm.nu’s ordförande om varför inte futsal får vara med i detta nätverk. Vi har upprepade gånger fått nej. Många av mina Facebookvänner har lajkat deras sida i tron om att de talar för futsal. Orkar man inte sätta sig in i saken eller engagera sig så ska man inte lajka. Hur som helst bjöds futsal in på stående fot om Stockholm fotbollsförbund beviljade detta. Jag gick bort till StFFs ordförande Uffe Henriksson och frågade om det var OK och det var det så nu kan ni lajka eller ännu hellre, engagera er.

Panelen skingrades men jag fick tag i Mehdi Oguzoy från VP och frågade honom varför han inte svarat på mina tre mail, två SMS och två telefonsamtal angående jämlikhet enligt ovan. Han var ovetande om situationen trots att vi förklarat den i en skrivelse. Helt klart är nu att denna skrivelse inte nått fram till nämnden trots att förvaltningschefen Olof Öhman lovat detta. Spännande fortsättning följer huruvida fördelningen av hallar bara skall vara jämställd eller utökad till jämlik. Skräcken för att fotbollen väller in i hallarna är stor.

Vid utgången skakade jag hand med Berndt Forsberg i Hammarby IFs styrelse som undrade varför inte Bajen hade en futsalsektion? Ja du Berndt. Jag har fått nej av tre sportchefer i Bajen sen jag först tog upp förslaget 2006. Men du har ett mail Berndt…

Min röst går nu till Sossarna efter att känt störst förtroende för Emilia Bjuggren i panelen. Dom trumfar dessutom högerns budget med 1 miljard för hallbyggen, Hon hintade dock om att hon var AIKare men det gjorde hon snyggt. Två andra i panelen gjorde stort självmål genom att skryta om sitt DIF hjärta. För mig är fotboll/futsal vikitgare än politik och det är svårt att smälta som bajare.

Eftersmaken från mötet är tomhet. Jag är inte smartare nu än vad jag var innan. Skall dock syna sossarnas program mer detaljerat innan jag röstar på dom. Risken är stor att jag röstar på futsalpartiet i protest mot de vaga löften som gavs.

För er därute, dags att engagera er om ni har hallbrist. Annars ska ni inte gnälla de kommande fyra åren när ni får träningstider 21:00 på lördagen. Här en enkät att börja med.

Forza/Ove

 

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.