Så spelar Barcelona ikväll

Ikväll 18:30 visas UEFA-cupfinalen på Eurosport mellan FC Barcelona och Dynamo Moskva. Ett måste för oss futsalälskare men ett ove_coachvarningens finger höjer jag för en tråkig match med två defensivt skickliga lag som tar ut varandra. Jag ser framför mig långa bollar på respektive lags pivoter, Fernandao i Barca och Cirilio i Moskva. Dom håller i bollen tills skytt kommer. Fruktansvärt tråkigt att se men effektivt.

Jag lägger en hundring på Moskva som vinnare. Dom känns helt enkelt tyngre och kommer nog sugnare efter tre tidigare finalförluster. Barca bygger laget kring sex spelare medan Moskva går runt på flera. Målvakten är dock lagets viktigaste spelare och här har Barca det bättre kortet. Tips 2-1 till Moskva efter förlängning. Matcher rekommenderas dock ej för de som stirrar på boll och förväntar cirkuskonster ala Falcao. För oss taktiknördar blir detta julafton.

Notera hur  Barcelona har två uppspelsformationer. 4-0 när inte Fernadao är inne och då oftast ersatt av Wilde. 3-1 med Ferandao som omutlig Pivot. När väl bollen är på offensiv planhalva går dom gärna på snabbt avslut. Det är sällan man ser rottationssppel av Barca. Läs mer om Barcas offesniva taktik här. Visserligen från 2013 men inte mycket har hänt sedan dess.

Och för er som rattar in Eurosport ikväll kanske ni får höra mer om detta…

För taktiknördar så rekommenderar jag vår taktik community. Läs mer här.

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.