Kristian Legiec årets spelare 2013/2014

Inte otippat vadlde juryn i år Kristian legiec som årets spelare.

Grattis Kristian till titel årets futsalspelare, varför tror du att vi utsett dig till detta?

– Tack så mycket. Jag tror för att det har gått bra för mig i klubblaget och i landslaget. Och jag har presterat bra :).

Malmö City som du spelar med vann ju SM fast med dig avstängd i finalen. Hur kändes det och hur hamnade du på läktaren?

– Det kändes jävligt trist att vara avstängd, helst när dom flesta tycker att det va en felaktig friläges utvisning. Men det visade bara vilket starkt lag vi har som reder upp det trots utvisningen och sen vinner finalen. Jag tror jag var en av dom gladaste efteråt. Många trodde inte på oss när jag blev avstängd i finalen men vi visade vilja och att dom klarade sig bra  utan mig.

(Oves: det var inte frilägesutvisning då spelaren inte hade kontroll över bollen, ej var siste man samt inte på väg rakt mot mål. Dessutom ska de inte vara frilägesutvisning i futsal om man inte kommer två ensamna mot målvakten. Många fel på en gång. Men ett solklart gult var det.)

Du spelade non-stop i SM semin men du får inte lika mycket speltid i landslaget, skulle du orka det och tror du att landslaget skulle bli bättre då?

– Det är ett annat tempo på landslags nivå, man orkar inte spela så länge men ibland vill man vara inne extra länge när det känns bra. Och nej jag tror inte vi skulle tjäna på det eftersom alla som är med i landslaget är bra och alla har olika kvalitéer, vissa är bättre på defensiven vissa på offensiven.

Ditt mål mot Skövde i semin när du stillastående lättade upp bollen på volley och sköt, hur lyckades du med den och finns den på film någonstans?

– Ja det va rätt snyggt. Vi hade släppt in ett enkelt mål innan tror jag och så var jag lite bitter över det så vara tvungen att göra något speciellt när jag fick chansen haha och det gick bra. Ja jag har den på datorn och tror att matchen kommer ut på youtube snart.

(Ove: Skicka länken så lägger jag upp den på futsal.se. Årets mål – lätt.)

Landslaget har ju vunnit fina skalper men avståndet (storförlust) till Spanien känns stort. Kan vi komma ikapp där och i sådana fall, hur skall vi göra då?

– Det är mycket svårt att komma ikapp. De har hållit på i flera år och är mycket bra. Vi kan nog inte komma ikapp men vi kan bli bättre och bättre bara vi startar Futsal för barn och ungdomar i Sverige samt fixar ett seriesystem som fotbollen har, då kommer vi bli riktigt bra om några år kanske.

Tycker du fotbollförbundet satsar på futsal likt de satsar på fotboll och om inte, vad kan dom göra mer?

– Absolut inte men det kan man förstå för det är rätt nytt. Men nu är det dags för dom att satsa mycket mer då det gynnar framtiden för fotboll och Futsal i Sverige. Och vi har redan gjort det jätte bra på den lilla tiden vi har spelat. Tänk med några års erfarenhet vad vi kan göra. De kan satsa mer med allt. Fler samlingar med landslaget, fler träningslandskamper, satsa på spelarna så dom kommer bort från sina jobb utan att förlora på det. Det finns hur mycket som helst man kan göra.

Hur ser träningstider ut i Malmö, ställer kommunen upp med halltider?

– Har ingen aning men verkar inte som det för vi tränar kl 20 på kvällarna i en sporthall som inte är så bra medan det finns 5 andra sporthallar som är större och bättre som vi borde få vara i.

Tre mål mot England senast, är det bra eller dåligt att vi har någon som gör alla målen?

– Det vet jag inte får du fråga förbundskaptenerna. Det är alltid bra att göra mål sen kvittar det vem som gör dom bara vi gör mål :).

Nu ska du bli proffs i Italien eller Portugal. Vad kommer du tjäna på det?

– Pengar hoppas jag haha 🙂

Kommer du hem till landskamperna trots att ni har ligamatch?

– Blir svårt men jag har ingen aning än alls. Träningslandskamper kanske blir svårt men vi får se.

Vad är din personliga målsättning med futsal?

– Bara att fortsätta utvecklas och bli bättre hela tiden både taktiskt fysiskt tekniskt allt. Och lära mig så mycket så möjligt för just nu är jag en nybörjare inom Futsal om man jämför med stjärnorna utomlands.

Det ryktas om att du är ”futsalzlatan”. Tror du att ditt proffsäventyr gör att yngre killar får upp ögonen för futsal nu likt Zlatans påverkan på fotbollsungdomar?

– Det hoppas jag verkligen och det vet jag att det gör men då behövs det stöd till klubbarna från förbundet så futsalen kan bli stor i Sverige med.

Om du fick ge cred åt någon person inom futsal som gjort detta möjligt, vem skulle du ge denna till?

– Min gamle tränare som hjälpt mig med Italien och så Ferrante Piero.

Har du hunnit testa Zotobollen ni fick och i sådana fall, hur kändes den?

– Nej har tyvärr inte gjort det än men det kommer i veckan.

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.