Sweden Futsal cup årets cup!

Sweden futsal cup är den bästa cupen enligt läsarna på futsal.se. Starkt för en cup som i år spelades för första gången. Vi fick en intervju med vinnarna:

Grattis till Årets cup! Varför är ni så bra enligt deltagarna?

– Först och främst vill vi tacka för priset och även tacka alla som har röstat på oss. Det betyder väldigt mycket att vinna ett så fint pris som denna. Vi tror att vinsten beror mycket på utbredningen av sporten som vi har valt att fokusera på. Vår största ambition var att utöka intresset för sporten och göra den hörd i större skala i Sverige. Vi tror att vi har lyckats med det till en viss nivå men trots det så behöver vi jobba mer med det till nästkommande års upplaga av Sweden Futsal. Vi tror att fördelen hos oss ligger i själva marknadsföringen av sporten och cupen, där vi har lyckats nå ut till stora delar av Sveriges befolkning via hemsidor och sociala medier. Vi har även lyckats nå ut till den internationella futsal världen. Vi tror att dessa anledningar har en stor delaktighet till priset som årets Futsal Cup 2013/2014.

Vad är syftet med cupen?

Syftet är att göra sporten större i Sverige. Att göra den hörd och att så många människor som möjligt vet vad sporten Futsal är för något. Vi tycker att det satsas för lite på denna underbara sport och tycker därför att fler ska utnyttja sporten. Det svenska fotbollsförbundet har redan gått långt i denna fråga genom att tillföra Futsal regler i så många turneringar som möjligt och att det även kommer att göras ett eget seriespel från och med nästa år. Vi tror definitivt att det kommer göra sporten mer känt i Sverige men samtidigt tycker vi att det inte bara räcker där. Det behövs fler som engagerar sig i detta och hjälper sporten att växa. Det är vårt syfte med cupen.

När kommer nästa års cup spelas och när kan man anmäla sig?

– Vi håller på och sammanställer årets Sweden Futsal och har redan börjat diskutera framtidsplaner. Vi har t.ex. redan beslutat oss för att köra cupen igen men att tid och plats dock ännu inte är fastställt. Vi tror däremot på tidigare upplaga nästa år, innan alla fotbollsföreningar börjar spela sina träningsmatcher. Vi kommer i alla fall att återkomma via hemsidan och facebook om när och var cupen kommer att spelas.

Vad är Er vision med cupen?

– Vår vision är att så många som möjligt börjar spela Futsal och att så många som möjligt vet vad Futsal är. Genom att ständigt pusha oss mot större utmaningar hoppas vi på att cupen blir större för varje år som går och att cupen växer i samma fart som själva sporten.

Vilken spelare var bäst i år?

– På damsidan vann Roza Kamal, en oerhört teknisk spelare som både agerade som framspelare och målgörare. Roza Kamal spelade för Angered United i cupen som kom tvåa.

På herrsidan vann Mario Augusto, en spelare som alla mindes efter cupen. Teknik, snabbhet, styrka, hjärna och hjärta. Allt fanns i Mario Augusto och efter finalspelet med 2 mål var det en självklarhet att han skulle vinna priset. Mario spelar i JB Futsal, Danmarks bästa futsal lag som hade bara en tanke med cupen, att ta hem de fina priserna och göra sig hörda i Sverige.

Hur ser er cuporganisation ut?

– Cupen startades av två Bakoteh spelare, Jasmin Dzinic och Dawda Njie, som fick idén att göra sporten större då de själva spelar sporten under stora delar av året. Då uppmärksammande de båda att sporten behöver bli mer känt i Sverige och valde att skapa cupen Sweden Futsal. Till hjälp har de också Younas Tsouria Belaid, Sweden Futsals cup dirigent. Sedan har cupen också många andra medarbetare som har hjälpt med att genomföra cupen på bästa möjliga sätt.

Vad driver er att göra detta?

– Passionen för sporten driver oss att göra denna cup. Att hjälpa till att utveckla sporten och göra den hörd är något som gynnar oss som spelare men även landet. Sporten är väldigt stor i många andra länder och har spelats av många fotbollsstjärnor innan de blev stjärnor i fotboll. Sverige är rätt så nya när det kommer till Futsal. Landet har nyligen registrerat ett landslag som spelar både VM och EM kval. Det är en sport som håller på att bli stort i Sverige och tillsammans med Svenska fotbollsförbundet vill vi driva frågan framåt till alla i Sverige och då menar vi ALLA. Det vill vi göra genom att både bjuda in internationella lag, Sveriges bästa futsal lag och även spelare som inte riktigt har spelat futsal innan men som gärna vill göra det. På så sätt skapas det en efterfråga hos både publik och deltagare. Nästa år kommer vi satsa ytterligare med större marknadsföring, fler lag och större publik.

resultat_arets_cup_2014

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.