Karwan Safari blev folkets spelare

karwan_safari

Karwan Safari

Efter en tuff kamp mellan Axel Hellberg Olsson och Karwan Safari så stod sistnämnda som segrare i kategorin Folkets spelare. Två spelare som inte nämnts i försnacket  till landslaget men jag kan verifiera att det är två riktigt bra spelare vi talar om. Båda möttes i matchen Kåre-Skilljebo i kvalet till SM men där drog Axel längsta strået med 8-6 trots att Karwan var på bästa målhumör. Axel fick otroliga 1036 röster medan Karwan fick 1353 och vann därmed årets titel som endast ger äran men kanske även en landslagschans vad det lider?

Jag intervjuade Karwan efter segern:

Grattis Karwan till segern, vem är du?
– Mitt namn är Karwan Safari och jag spelar till vardagen i Div. 2 laget Skiljebo SK och spelar i Futsallaget FC Samba Peshmerga

Vilka meriter kan du skryta med?
– När de gäller mina meriter inom futsal så har jag kommit till final i DM nu 5 år i irad med 3 olika klubbar och vunnit 4 gånger samt vunnit flera stora futsalturneringar runt om i landet.

Varför vann du denna titel?
– Jag tror jag vann, för att jag är en underhållande spelare att kolla på. Det är mycket fart och teknik när jag spelar samt att det blir en hel del mål. Sen kan man bjuda på lite magi här och var.

Platsar du i landslaget tror du?
– Jag har spelat med landslagsspelare och mött dem i några matcher, och de är väldigt bra. De inget jag själv ska bedöma om jag platsar eller ej, men om jag måste svara så skulle jag ta en ordinare plats ja.

Vilka vill du tacka för denna titel?
– Jag vill tacka alla som har tagit sin tid och röstat på mig, jag uppskattar det väldigt mycket

Hur ser du på att satsa på futsal istället för fotboll eller hur kan du satsa på båda samtidigt?
– Jag satsar självklart mest på fotbollen, men det är under 2 helt olika perioder. Mellan oktober till januari så kör jag nästan bara futsal. Då kör vi nästan futsalträningar varje kväll. När jag tränar varje kväll under okt-jan i futsal då satsar jag liksom på futsalen också, men det ger ju så mycket mer än att det bara är roligt. Jag har aldrig vart så bra tränad som jag är i år, det kan dels bero på att vi spelade flera turneringar runt om i landet.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap?
– Min bästa egenskap är nog att det är riktigt svårt att ta bollen av mig, jag kan vara en target men samtidigt kan jag vara den som spelar fram bollarna också. Min sämsta egenskap är nog att jag hellre anfaller än försvarar.

Vad är ditt mål med futsal?
– Mitt mål med futsal är självklart att få representera Svenska landslaget i futsal. Jag var på deras senaste matcher live och kollade. Det skulle vara en ära att representera Svenska landslaget i futsal, jag hoppas bara få chansen nästa höst!

Tack Karwan och lycka till i höst. Se även Karwan show här.

Forza/Ove

 

Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.

Kommentarer inaktiverade.