Rankingen och maratonligan är här

Från och med SM-finalen 2012 så har nu alla matcher sammanställts i en ranking. En ranking kan användas vid lottning av cuper tex för att ge bra lag fördelar. Poängberäkningen bygger på de stora tävlingarna men även de små som kan ge poäng. När det är dags för semifinaler i SM i februari nollställs rankingen och erhållna poäng överflyttas till maratonligan. Båda finner du i menyn ovan.

Till exempel har FC Ibra 10 poäng i maratonligan (för SM segern) och 15 poäng i rankingen (10 för SM vinst samt 5 för vinst i Borås Fotbollsdomares Cup). FC Ibras 15 poäng flyttas över från rankingen till maratonligan före SM-semifinalerna.  Rankingen nollas och en ny rankingsäsong startar. Detta för att få en rättvis ranking när den nya säsongen startar i oktober.

Vi tar gärna emot synpunkter på rättvisan i poängberäkningen för eventuella justeringar.