Årets futsalspelare 2012 – Mentor Zhubi

Mentor Zhubi, FC Ibra - Årets Spelare 2012

Per Broberg har utsett årets spelare inom Svensk Futsal och i år går priset till FC Ibras Mentor Zhubi som även vann SM-guld i lördags Så här motiverar Per valet:

Mentor är en intelligent och taktisk kunnig futsalspelare med en fin touch på bollen. Han ledde sitt lag som kapten till SM-guldet i en playmaker roll i laget.  Jag skulle gärna vilja se Mentor i det Svenska Futsallandslaget i framtiden. Grattis Mentor till guldet och denna titel!
Grattis Mentor till utmärkelsen. Varför tror du att du fått denna utmärkelse?
M: Tack så mycket, det känns grymt kul att få denna utmärkelse. Först och främst så vill jag tacka mina lagkamrater som har stor del i detta. Det hade lika gärna kunnat vara någon av de som tagit emot detta pris. Sedan har jag alltid tyckt att futsal varit kul. Jag har alltid skoj när jag lirar.
Vi hoppas på landslag nästa år – ställer du upp?
M: Givetvis skulle jag ställa upp! Jag tror att vi skulle kunna ha ett riktigt bra landslag då jag vet att det finns många duktiga futsalspelare i Sverige. Men först bör det ske några förändringar. Folks inställning till futsal måste först förändras, allt från förbundet till elitlagen.
Vilka är dina råd till dom som vill bliu lika duktig som dig?
M: Mitt råd är enkelt. Ha skoj och njut av att spela. VÅGA vara kreativ! Hur roligt är det inte när det är klapp klapp spel, eller nån tunnel går igenom!
Inlägget postades i Nyhet. Skapa ett bokmärke för länken.